Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βενεζουέλα για παρολίγον σύγκρουση αεροσκαφών - Δείτε βίντεο

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Βενεζουέλα για παρολίγον σύγκρουση αεροσκαφών - Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ένα ρωσικής κατασκευής μαχητικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε κατασκοπευτικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

rosiko-us
Για επικίνδυνους χειρισμούς που έβαλαν σε κίνδυνο το πλήρωμα ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροπλάνου τύπου EP-3 Aries II του Πολεμικού Ναυτικού, κατηγορούν οι ΗΠΑ τη Βενεζουέλα.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το ρωσικής κατασκευής SU-30 Flanker από τη Βενεζουέλα «έγινε με επιθετικό τρόπο σκιά» του αμερικανικού αεροσκάφους.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το EP-3 Aries II διεξήγαγε μια εγκεκριμένη αποστολή στον διεθνή εναέριο χώρο.



Κλείσιμο


Το επεισόδιο σημειώθηκε την Παρασκευή, την ημέρα, δηλαδή, κατά την οποία η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων υψηλόβαθμών αξιωματούχων της υπηρεσίας αντικαταστοπείας της Βενεζουέλας.

Η αμερικανική πλευρά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την αποστολή του αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ή να διευκρινίσει σε ποιο σημείο σημειώθηκε το επεισόδιο.

Από την πλευρά τους οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε δική τους ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι «απέτρεψαν την εισβολή ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους των ΗΠΑ» ενώ πετούσε σε μια περιοχή πάνω από το αεροδρόμιο Μαϊκέτια που εξυπηρετεί την πρωτεύουσα της χώρας, Καράκας.

Κατά την ίδια ανακοίνωση το επεισόδιο σημειώθηκε στις 11:33 το πρωι της Παρασκευής (ώρα Βενεζουέλας) όταν το αμερικανικό αεροσκάφος δεν δήλωσε την παρουσία του στις τοπικές αρχές με αποτέλεσμα να αποτελεί κίνδυνο για τα υπόλοιπα αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης