Βίντεο: Η σημαία του Ιράν κυματίζει στο βρετανικό τάνκερ

iran_tanker

Δεν υπάκουσε στα σήματά μας ενώ είχε πάρει λάθος πορεία, επιμένουν οι Ιρανοί - Στο Λονδίνο, συνεδριάζει η επιτροπή COBRA για επιβολή κυρώσεων στην Τεχεράνη

Σε πόλεμο εντυπώσεων και τακτικής έχει εξελιχθεί η υπόθεση σύλληψης από το Ιράν του υπό βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, σουηδικών συμφερόντων, Stena Impero.

Η ιρανική τηλεόραση δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο κυματίζει μία ιρανική σημαία στη γέφυρα του τάνκερ με βρετανική σημαία, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι Φρουροί της Επανάστασης οδήγησαν το πλοίο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στην νοτιότερη ακτή του Ιράν.

Στο βίντεο διακρίνεται επίσης σκάφος του ιρανικού ναυτικού να περιπολεί γύρω από το δεξαμενόπλοιο ασταμάτητα.

Iran: Iranian flag flies from seized UK oil tanker - state TV


Νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι επενέβη μετά από μικρό ατύχημα που είχε το τάνκερ με βρετανική σημαία, με ιρανικό πλοίο, ενώ άλλαξε την πορεία του προς λάθος κατεύθυνση και δεν συμμορφώθηκε στις προειδοποιήσει του ναυτικού να επανέλθεια στην αρχική πορεία που είχε χαράξει.

Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι το Stena Impero έπλεε σε διεθνή ύδατα, δεν άλλαξε πορεία και δεν έκανε κάτι το παράνομο. Σήμερα δε, συνεδριάζει η επιτροπή COBRA προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα κατά του Ιράν, ως μέτρο πίεσης για την απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Αιγινήτης Α' Μηχανικός

Η ιρανική σημαία στο ιστίο σημαίνει ότι το πλοίο είναι σε αγκυρα στα ιρανικά χωρικά ύδατα και είναι υποχρεωτικό να έχεις την Σημαία στο ιστίο σου της χώρας που είσαι αγκυροβολημενος. Δεν άλλαξε σημαία το πλοίο.Παράδειγμα.. Πλοίο ελληνικής σημαίας αγκυροβολει στην Τουρκία για να πάρει πετρέλαια. Στο ιστίο και όχι στην πρύμη ανεβαίνει η τουρκική σημαία μαζί τη σημαία ότι κάνω πετρελευση. Το ίδιο θα κάνει πλοίο τουρκικής σημαίας στην Ελλάδα. Δηλαδή θα σηκώσει την ελληνική στο ιστίο του. Επίσης το πλοίο είναι σουηδικής πλοιοκτησιας και συμφερόντων αλλά βρετανικής σημαίας οπότε θεωρείται βρετανικό έδαφος.

Ε Λ Λ Η Ν Α Σ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Σουηδικού πλοίου, υπό Βρετανική σημαία. Ο Σουηδός ιδιοκτητης και τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας STENA AB είναι στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Είπαμε να μη παραπληροφορείτε τον κόσμο.

Parathinalos

Το ότι δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο κρατείτε στο Γιβραλτάρ εδώ και 2 εβδομάδες, αυτό πιο κανάλι το έχει μεταδώσει ?????

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης