Βίντεο: Η σημαία του Ιράν κυματίζει στο βρετανικό τάνκερ

Βίντεο: Η σημαία του Ιράν κυματίζει στο βρετανικό τάνκερ

Δεν υπάκουσε στα σήματά μας ενώ είχε πάρει λάθος πορεία, επιμένουν οι Ιρανοί - Στο Λονδίνο, συνεδριάζει η επιτροπή COBRA για επιβολή κυρώσεων στην Τεχεράνη

iran_tanker
Σε πόλεμο εντυπώσεων και τακτικής έχει εξελιχθεί η υπόθεση σύλληψης από το Ιράν του υπό βρετανικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, σουηδικών συμφερόντων, Stena Impero.

Η ιρανική τηλεόραση δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο κυματίζει μία ιρανική σημαία στη γέφυρα του τάνκερ με βρετανική σημαία, ενώ όπως έγινε γνωστό, οι Φρουροί της Επανάστασης οδήγησαν το πλοίο στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, στην νοτιότερη ακτή του Ιράν.

Στο βίντεο διακρίνεται επίσης σκάφος του ιρανικού ναυτικού να περιπολεί γύρω από το δεξαμενόπλοιο ασταμάτητα.

Iran: Iranian flag flies from seized UK oil tanker - state TV


Νωρίτερα, η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι επενέβη μετά από μικρό ατύχημα που είχε το τάνκερ με βρετανική σημαία, με ιρανικό πλοίο, ενώ άλλαξε την πορεία του προς λάθος κατεύθυνση και δεν συμμορφώθηκε στις προειδοποιήσει του ναυτικού να επανέλθεια στην αρχική πορεία που είχε χαράξει.

Κλείσιμο
Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει ότι το Stena Impero έπλεε σε διεθνή ύδατα, δεν άλλαξε πορεία και δεν έκανε κάτι το παράνομο. Σήμερα δε, συνεδριάζει η επιτροπή COBRA προκειμένου να αποφασιστούν μέτρα κατά του Ιράν, ως μέτρο πίεσης για την απελευθέρωση του δεξαμενόπλοιου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης