Η πολιτική της αεροπορικής εταιρείας KLM για τον θηλασμό προκαλεί... «αναταράξεις»!

Η πολιτική της αεροπορικής εταιρείας KLM για τον θηλασμό προκαλεί... «αναταράξεις»!

Εάν κάποιοι επιβάτες ενοχλούνται από τις θηλάζουσες μητέρες, τότε μπορεί να ζητηθεί από τις γυναίκες να καλύψουν το στήθος τους

breastfeed
Παρά το γεγονός ότι ο θηλασμός είναι νόμιμος για τις μητέρες που θηλάζουν δημόσια, οι γυναίκες εξακολουθούν να δέχονται επιθέσεις επειδή ταΐζουν δημόσια τα μωρά τους. Ακόμα κι όταν οι μητέρες θηλάζουν ήσυχα το μωρό τους μέσα στο αεροπλάνο.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM προκάλεσε σάλο στο Twitter αφού επιτρέπει στους πελάτες της να ζητήσουν από τις θηλάζουσες μητέρες να καλύψουν το στήθος τους εάν τους ενοχλεί το θέαμα.

Η KLM δήλωσε ότι επιτρέπεται ο θηλασμός στις πτήσεις, αλλά εάν προσβάλλονται οι άλλοι επιβάτες, μπορεί να τους ζητηθεί να καλυφθούν.

Η ανταπόκριση της αεροπορικής εταιρείας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Twitter, με πολλούς να επικρίνουν την πολιτική. Η KLM είπε στο BBC ότι προσπαθεί να «διατηρήσει την ειρήνη στις πτήσεις της». «Φυσικά, επιτρέπεται ο θηλασμός στις πτήσεις της KLM. Ωστόσο, όλοι οι επιβάτες δεν αισθάνονται άνετα με το θηλασμό και μερικές φορές αυτοί οι επιβάτες παραπονούνται στο προσωπικό της καμπίνας», δήλωσε εκπρόσωπος της KLM, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την πολιτική της εταιρείας σε ότι αφορά τον θηλασμό.



Η εκπρόσωπος είπε ότι ο στόχος της σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν να «προσπαθήσει να βρει μια λύση που να είναι αποδεκτή από όλους και που να δείχνει σεβασμό για την άνεση και τον προσωπικό χώρο όλων». «Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μία σύσταση σε μια μητέρα για να καλύψει το στήθος της», πρόσθεσε.

Η απάντηση της KLM κινητοποίησε πολλούς χρήστες στο Twitter που ζήτησαν από άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως την British Airways και την EasyJet, να διευκρινίσουν την πολιτική τους σε ότι αφορά τον θηλασμό.

Η British Airways δήλωσε στο BBC ότι ποτέ δεν θα προσπαθήσει να σταματήσει μια μητέρα από το θηλασμό και θα βοηθήσει στην παροχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής εάν ζητηθεί. «Μεταφέρουμε χιλιάδες βρέφη και τις οικογένειές τους στις πτήσεις μας κάθε χρόνο και χαιρετίζουμε το θηλασμό εν ώρα πτήσης», δήλωσε εκπρόσωπος. Σύμφωνα με την πολιτική της EasyJet, η εταιρεία «υποστηρίζει τις θηλάζουσες μητέρες» και οι επιβάτες είναι ευπρόσδεκτοι να ταΐσουν τα μωρά τους «ανά πάσα στιγμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης