Ρωσία: Πρόστιμο σε δημοσίους υπαλλήλους που επέτρεψαν την υιοθεσία σε ομόφυλο ζευγάρι

Ρωσία: Πρόστιμο σε δημοσίους υπαλλήλους που επέτρεψαν την υιοθεσία σε ομόφυλο ζευγάρι

Η Ρωσία απαγορεύει, εντούτοις, από το 2013, τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από ξένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή από άγαμους ξένους, οι χώρες των οποίων επιτρέπουν τον γάμο ομοφυλόφιλων

000_1IR6DX
Την έναρξη έρευνας για «αμέλεια» εναντίον δημοσίων υπαλλήλων που επέτρεψαν σε ζευγάρι ομοφυλόφιλων να υιοθετήσει δύο παιδιά, ξεκινά η ρωσική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας κατηγορεί τους υπαλλήλους των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας της Μόσχας ότι επέτρεψαν το 2010 σε δύο παιδιά να ζήσουν με αυτήν την οικογένεια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να τους επιβληθεί πρόστιμο ή να υποχρεωθούν να κάνουν κοινωφελή εργασία.

«Είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος Μαξίμ Ολενίτσεφ της ΜΚΟ Vykhod, που προσφέρει νομική στήριξη στους ομοφυλόφιλους, αναφερόμενος στην έναρξη της έρευνας.

Η υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων δεν απαγορεύεται επισήμως στη Ρωσία, καθώς τα ζευγάρια αυτά δεν μπορούν να επισημοποιήσουν νομικά την ένωσή τους. Η Ρωσία απαγορεύει, εντούτοις, από το 2013, τις υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από ξένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ή από άγαμους ξένους, οι χώρες των οποίων επιτρέπουν τον γάμο ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με τον Ολενίτσεφ, αν και η υπόθεση αφορά προς το παρόν μονάχα τους δημόσιους υπαλλήλους, «θα μπορούσε να δώσει στο Κράτος τη δυνατότητα να απαιτήσει την ακύρωση της υιοθεσίας».

«Αυτό είναι απαράδεκτο, καθώς η οικογένεια υφίσταται ήδη» και τα δύο παιδιά είναι σήμερα έφηβοι, υπογράμμισε.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές κατηγορούν, σε δελτίο τύπου, το ζευγάρι ομοφυλόφιλων ότι προωθεί στα δύο παιδιά «παράλογες ιδέες για τις οικογενειακές αξίες, υποσκάπτοντας την υγεία και την ανάπτυξή τους, ηθική και πνευματική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης