Ικανοποίηση της Μέρκελ - Το μήνυμα για την εκλογή της φον ντερ Λάιεν

Ικανοποίηση της Μέρκελ - Το μήνυμα για την εκλογή της φον ντερ Λάιεν

Με σχόλιό της στο Twitter η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τα συγχαρητήριά της

000_1IT9DS
Δικαιώθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής ψηφοφορίας για την προεδρία της Κομισιόν, αφού νικήτρια αναδείχθηκε η στενή συνεργάτις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με την εκλογή της ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αφού η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας είναι η πρώτη γυναίκα που κατακτά το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό αξίωμα, αλλά και η πρώτη Γερμανίδα που τα τελευταία 50 χρόνια κερδίζει τη θέση της προέδρου.

Αναμένεται να ενισχύσει τη γερμανική φωνή την οποία αντέκρουαν όλο και περισσότερο τελευταία σοσιαλιστικές δυνάμεις.

Σε μια εποχή που η Ευρώπη δέχεται απανωτές επικρίσεις για την πολιτική της σε θέματα όπως η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και το Μεταναστευτικό, η φον ντερ Λάιεν υπογραμμίζει τη σημασία της ισχυρής και ενωμένης ΕΕ.

Στο επίκεντρο θέτει ζητήματα όπως το Brexit και το κλίμα, τη στιγμή που δέχεται βολές από την ομάδα των Πρασίνων.

Θρίλερ επικράτησε γύρω από την επόμενη ημέρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την απόρριψη της υποψιότητας του Μάνφρεντ Βέμπερ.

Κλείσιμο
Η προερχόμενη από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα φον ντερ Λάιεν κέρδισε όμως, αν και όχι με τόσο μεγάλη πλειοψηφία αλλά με 383 ψήφους, το στοίχημα της προεδρίας καταφέροντας να «γοητεύσει» με τις θέσεις της και τους Σοσιαλιστές.

«Είμαι ικανοποιημένη γιατί μια πειστική και αφοσιωμένη Ευρωπαία θα γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παρόλο που χάνω μια υπουργό που υπηρέτησε πολλά χρόνια στην κυβέρνησή μου, κερδίζω μια νέα σύμμαχο στις Βρυξέλλες» έγραψε στο Twitter η καγκελάριος της Γερμανίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης