Τραμπ: Μικρότερη επιρροή από Ομπάμα στους Αμερικανούς μέσω Twitter

Τραμπ: Μικρότερη επιρροή από Ομπάμα στους Αμερικανούς μέσω Twitter

Σύμφωνα με έρευνα του κέντρου Pew, το 19% των Αμερικανών ακολουθεί τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ - Toν Μπαράκ Ομπάμα ακολουθούσε το 26%

043_dpa-pa_2105_122370034
Ντόναλντ Τραμπ και Twitter: Γνωστή είναι η σχέση αγάπης που έχει αναπτύξει ο Αμερικανός πρόεδρος με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα tweet του έχουν πάψει πλέον να εμφανίζονται μία μόνο φορά την ημέρα. Ανά μία ώρα σχεδόν ο πλανητάρχης σχολιάζει, με το γνωστό του ύφος, κάθε πτυχή της επικαιρότητας προκαλώντας αντιδράσεις, ενώ συνηθίζεται από μέρους του και να προκαλεί τριγμούς στη διπλωματική σκακιέρα.

Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, οι χρήστες του Διαδικτύου να μείνουν...ασυγκίνητοι από τη ζωηρή ενασχόληση του Τραμπ με το Twitter.

Σύμφωνα με έρευνα του κέντρου Pew, το 19% των Αμερικανών ακολουθεί τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ, που απαριθμεί σχεδόν 62 εκατομμύρια followers.

Το Pew Research Center σχολιάζει, πάντως, ότι η επιρροή του Τραμπ στο Twitter, το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παραμένει περιορισμένη, καθώς μόλις το 22% των Αμερικανών ενηλίκων διαθέτει λογαριασμό σε αυτήν την πλατφόρμα.

Επομένως, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει μικρότερη επιρροή στους Αμερικανούς χρήστες του Twitter σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Μπαράκ Ομπάμα, τον οποίο ακολουθούσε το 26% των χρηστών του Twitter στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, σχεδόν 3 Ρεπουμπλικανοί στους 10 ακολουθούν τον Τραμπ, ενώ το ποσοστό των Δημοκρατικών ακολούθων του ανέρχεται σε 13%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης