Σόου φυσικής αντοχής από τη Μέρκελ στο Παρίσι

Σόου φυσικής αντοχής από τη Μέρκελ στο Παρίσι

Στο μικροσκόπιο των ειδικών το αυτόνομο νευρικό σύστημα της Γερμανίδας καγκελαρίου

merkel-bastille
Επίδειξη φυσικής αντοχής έκανε χθες στο Παρίσι η Άνγκελα Μέρκελ και κατάφερε να ανταποκριθεί πλήρως στο απαιτητικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Βαστίλης» χωρίς να δείξει ούτε μια στιγμή αδυναμία.

 Παρακολούθησε χαμογελαστή τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην «πόλη του φωτός» και, εν συνεχεία, περπάτησε επί δέκα λεπτά μέχρι τη γερμανική πρεσβεία υπό το άγρυπνο βλέμμα των δημοσιογράφων. 

 Την ίδια ώρα, στους κόλπους των Σοσιαλδημοκρατών, όπως και στο κόμμα της, τους Χριστιανοδημοκράτες, επικρατεί αναβρασμός, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι η Μέρκελ δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει την τέταρτη και τελευταία της θητεία που λήγει το 2021. 

Κι ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος διατυμπανίζει ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της υγείας της με το 59% των Γερμανών να θεωρούν ότι το θέμα της υγείας της είναι προσωπική της υπόθεση, νέες θεωρίες για τα αίτια του τρέμουλου βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας.  

 Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ότι μπορεί να υποβόσκει μία νευρολογική ασθένεια:  «Η απώλεια της μητέρας της τον περασμένο Απρίλιο σε συνδυασμό με την πίεση που έχει δεχτεί όλα τα χρόνια που είναι στην εξουσία έχουν ενισχύσει το άγχος της, το οποίο με τη σειρά του επιδρά στο αυτόνομο νευρικό σύστημα της Μέρκελ.» 

Τρεις φορές μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, η Μέρκελ εθεάθη να τρέμει δημοσίως, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι τέτοιες εικόνες δεν θα πρέπει να προκαλούν πανικό.
«Στρες, ή άγχος επιβαρύνουν το αυτόνομο νευρικό σύστημα -το οποίο ρυθμίζει τις σπλαχνικές λειτουργίες- με αποτέλεσμα να αντιδρά διαφορετικά σε ορισμένες καταστάσεις», επισημαίνει ο Βίλι Μπουτόλο , διευθυντής του Ινστιτούτου Θεραπείας Τραυματισμών του Μονάχου.

 Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από το τρέμουλο της Μέρκελ δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα. Ωστόσο, επισημαίνει ότι «μπορεί πίσω από το τρέμουλο να κρύβονται νόσοι όπως το Πάρκινσον ή ακόμη και ψυχολογικά προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι η Μέρκελ έχει στο πλευρό της τους καλύτερους γιατρούς», προσθέτει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης