Απτόητη η Τουρκία συνεχίζει την παραλαβή των S-400 παρά τις κυρώσεις που ζητούν οι ΗΠΑ

Απτόητη η Τουρκία συνεχίζει την παραλαβή των S-400 παρά τις κυρώσεις που ζητούν οι ΗΠΑ

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η παράδοση του S-400 από τη Ρωσία συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα – Την ανακοίνωση συνόδευε φωτογραφία του ρωσικού αεροσκάφους

turkey_s400
Ακάθεκτη συνεχίζει η Τουρκία την παραλαβή των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, παρά τις απειλές των ΗΠΑ για κυρώσεις αλλά και τις διακομματικές αντιρρήσεις που εκφράστηκαν στο Κογκρέσο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε στο twitter ότι «η παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 συνεχίστηκε σήμερα. Το τέταρτο ρωσικό αεροσκάφος που μετέφερε τμήματα των S-400 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιου Μούρτεντ, έξω από την Άγκυρα». Την ανακοίνωση συνόδευε φωτογραφία του ρωσικού αεροσκάφους.



Χθες, η Τουρκία είχε λάβει τρία φορτία με εξοπλισμό. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πότε οι S-400 θα εγκατασταθούν και πότε το σύστημα θα είναι επιχειρησιακό.

Την ίδια ώρα, κι ενώ το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται ότι θα βγάλει ανακοίνωση, οι επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων και Εξωτερικών Υποθέσεων εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνουν ότι «σε ισχυρή, διακομματική βάση, το Κογκρέσο έχει ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για την λανθασμένη απόκτηση των S-400 από τον πρόεδρο Ερντογάν, μια ανησυχητική ένδειξη της στρατηγικής ευθυγράμμισης με τη Ρωσία του (Βλαντίμιρ) Πούτιν και απειλής για το πρόγραμμα των F-35».

Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο, οι γερουσιαστές προτρέπουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «να εφαρμόσει πλήρως τις κυρώσεις» που προβλέπονται στο πλαίσιο του Νόμου για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA). Επιπλέον, οι γερουσιαστές καλούν το Πεντάγωνο να προχωρήσει στην αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης