Ανακαλύφθηκαν 22 αρχαίοι αμφορείς κοντά στις ακτές της Αλβανίας

amphoras

Οι αμφορείς μπορούν να είναι κορινθιακού τύπου Α' σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που συμμετείχαν στην επιχείρηση

Στην ανακάλυψη αμφορέων ηλικίας άνω των 2.500 ετών, προχώρησε ένα κοινό υποβρύχιο αρχαιολογικό πρόγραμμα της Αλβανίας με τις ΗΠΑ, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως μπορεί να προέρχονται από ένα αρχαίο ναυάγιο.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ερευνητικού σκάφους Hercules, που ανήκει στο αμερικανικό Ναυτικό Ίδρυμα RPM, δήλωσε την Παρασκευή ότι έχουν βρεθεί 22 αμφορείς κοντά στις αλβανικές ακτές, στα όρια του Ιονίου πελάγους.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους που συμμετείχαν στην επιχείρηση, οι αμφορείς μπορούν να είναι κορινθιακού τύπου Α' και χρονολογούνται από τον 7ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ.

Από το 2004, το RPM έχει χαρτογραφήσει τον θαλάσσιο χώρο της Αλβανίας για τα αρχαία και σύγχρονα ναυάγια, ενώ υπάρχουν μελλοντικά σχέδια για τη δημιουργία ενός υποβρύχιου μουσείου στη Δυτική Αλβανία.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Jim

Η αλβανια είναι γεμάτη αρχαία ελληνικά. Όπου σκάψεις Αρχαία Ελλάδα βρίσκεις . Οι Αλβανοί βέβαια λένε π@π@ριες ότι είναι Ιλλυριοι χαχαχα . Καμιά σχέση δεν έχει ο αλβανος με Ιλλυριούς. Ο Αλβανός ήρθε στην περιοχή αυτή και δεν είναι αυτόχθων. Οι Τούρκοι τους λένε Αρναουτ δηλαδή αυτοί που δεν γύρισαν πίσω. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω οι Τούρκοι.... Χαχαχα !!!

Το μονο που αποδεικνυεται?

Οτι οι αλβανοι ειναι οι αυθεντικοι απογονοι των αρχαιων ελληνων και οτι τους ανηκει δικαιωματικα ολος ο ελλαδιτικος χωρος.

Jim

Οι Αλβανοί είναι Αλβανοί . Ούτε Έλληνες ούτε Ιλλυριοι όπως θέλουν να νομίζουν οι ίδιοι. Ήρθαν από αλλού στην περιοχή αυτή. Το αλφάβητο τους το έφτιαξαν αρχές του 1900 να φανταστείς....

1821

Μπᾶ,Ίλλυριακοὶ θὰ εἶναι.Εἶχαν μεγάλο πολιτισμὸ ποὺ μεταλαμπαδεύτηκε στοὺς Ἀλβανοὺς τηγαν........ἔ..........ἀπογόνους τους ! Σιγὰ μὴν εἶναι ἑλληνικοί ! Σιγὰ μὴν εἶναι καὶ ἡ Β,Ἤπειρος ἑλληνική !!

super greek

"Οι αμφορείς μπορούν να είναι κορινθιακού τύπου.." Κι αν δεν μπορούν?

λοιπόν φίλε μου...

...ένα είναι το στανταράκι, μπορούν οι αμφορείς να είναι ότι τύπου θέλουν αλλά...δεν μπορούν να είναι αλβανικού τύπου, ξεράθηκα στα γέλια μόλις διάβασα το σχόλιο σου και είπα να το συμπληρώσω, παντού Ελλάδα επειδή εκεί από την αρχαιότητα ήταν μια ελληνική θάλασσα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης