Μήνυση Ρακέτε κατά Σαλβίνι - Ζητά να αποκλειστεί από τα social media

Μήνυση Ρακέτε κατά Σαλβίνι - Ζητά να αποκλειστεί από τα social media

Η Ρακέτε, πλοίαρχος του Sea Watch,  συνελήφθη τον περασμένο μήνα στη Λαμπεντούζα, με την κατηγορία ότι αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών για τους μετανάστες

000_1I71JB
Μήνυση θα καταθέσει η 31χρονη επικεφαλής του πληρώματος του πλοίου διάσωσης Sea-Watch, Καρόλα Ρακέτε, ενάντια στον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, για δυσφήμιση.

Ζητά από τη Δικαιοσύνη να μπλοκάρει τους λογαριασμούς που διατηρεί ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρακέτε συνελήφθη τον περασμένο μήνα στη Λαμπεντούζα, αφού αγνόησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και έδεσε το πλοίο για να αποβιβάσει τους 40 μετανάστες που είχε διασώσει.

Αρχικά, τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό για λίγες μέρες και έπειτα αφέθηκε ελεύθερη. Ωστόσο, εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον της και αναμένεται να δικαστεί.

Σαλβίνι: «Εγκληματίας η Ρακέτε»

Η ενέργειά της προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις και χυδαίες προσβολές εναντίον της στο διαδίκτυο, καθώς και τα πυρά από τον ακροδεξιό αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης, που δεν έχει σταματήσει να εξαπολύει επιθέσεις, χαρακτηρίζοντας την μεταξύ άλλων «πειρατή» και «εγκληματία» με αναρτήσεις του στο twitter και στο Facebook.

H Ρακέτε βρίσκεται σήμερα σε μυστική τοποθεσία στην Σικελία, καθώς έχει δεχτεί σωρεία απειλών κατά της ζωής της.

Κλείσιμο
Ο Σαλβίνι έχει υποσχεθεί ότι θα απελάσει την Ρακέτε από την Ιταλία.

«Η Γερμανίδα κομουνίστρια, εκείνη που διεμβόλισε το αστυνομικό σκάφος περιπολίας, ζήτησε από τον εισαγγελέα να κλείσει τις σελίδες μου στο Facebook και στο Twitter. Δεν υπάρχει όριο στην γελοιότητα», τόνισε με σχόλιό του στο Twitter.

«Ο Ματέο Σαλβίνι δημοσίως και επανειλημμένως με έχει αποκαλέσει αλαζόνα, παράνομη, συνεργό παράνομων διακινητών ανθρώπων, πιθανό δολοφόνο, παραβάτη, εγκληματία…η σοβαρή ζημιά στην υπόληψή μου είναι προφανής», αναφέρει η Ρακέτε, από την πλευρά της, στην 14σελιδη μηνυτήρια αναφορά, η οποία περιήλθε σε γνώση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa και του Reuters. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Σαλβίνι ότι τροφοδοτεί ξενοφοβικές και μισογυνικές διαθέσεις.

Ο Σαλβίνι οικοδόμησε το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας του και της πολιτικής του ανέλιξης, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και έχει με διαφορά τον μεγαλύτερο αριθμό ακολούθων από κάθε άλλο Ιταλό πολιτικό ηγέτη – με 3,8 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και 1,1 εκατομμύρια στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης