Τουσκ: Αναπόφευκτες οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τουσκ: Αναπόφευκτες οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέο μήνυμα από ΕΕ κατά της τουρκικής προκλητικότητας - Για συνεχιζόμενη κλιμάκωση από πλευράς Άγκυρας και αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κύπρου μιλά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

tusk
Νέο μήνυμα στήριξης για την Κύπρο φτάνει από την ΕΕ, η οποία εξακολουθεί να στέκεται επικριτικά απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τονίζει συγκεκριμένα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:

«Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας να διατηρήσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, η συνεχιζόμενη κλιμάκωση και αμφισβήτηση της κυριαρχίας του κράτους-μέλους της Κύπρου θα οδηγήσει αναπόφευκτα την ΕΕ να ανταποκριθεί με πλήρη αλληλεγγύη όπως συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Την αξίωση της Τουρκίας για διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ επανέλαβε, νωρίτερα την Τετάρτη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ήγειρε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπεχαρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης