Τουσκ: Αναπόφευκτες οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

tusk

Νέο μήνυμα από ΕΕ κατά της τουρκικής προκλητικότητας - Για συνεχιζόμενη κλιμάκωση από πλευράς Άγκυρας και αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κύπρου μιλά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

Νέο μήνυμα στήριξης για την Κύπρο φτάνει από την ΕΕ, η οποία εξακολουθεί να στέκεται επικριτικά απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τονίζει συγκεκριμένα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:

«Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας να διατηρήσουμε καλές σχέσεις γειτονίας με την Τουρκία, η συνεχιζόμενη κλιμάκωση και αμφισβήτηση της κυριαρχίας του κράτους-μέλους της Κύπρου θα οδηγήσει αναπόφευκτα την ΕΕ να ανταποκριθεί με πλήρη αλληλεγγύη όπως συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Την αξίωση της Τουρκίας για διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ επανέλαβε, νωρίτερα την Τετάρτη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διαμηνύοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή.

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ήγειρε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπεχαρ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΚΒ

Γελοίοι τουρκόφιλοι κουτόφραγκοι. Σιγά μην επιβάλλουν σοβαρές κυρώσεις στην Τουρκία. Τόσα χρόνια τους μάθαμε πια.

Last

Ας αναλάβει η ΕΕ πρωτοβουλία να προστατεύσει τα σύνορα όλων των κρατών μελών και ας ανακηρύξει ΑΟΖ , ας επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 νμ και ας φτιάξει ευρωστρατό , αν δεν υπάρχουν αντιρρήσεις απο χώρες- μέλη και ας προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί , με την καλή έννοια τα υπάρχοντα αποθέματα φυσικών πόρων .Τι πιο φυσικό και λογικό ; Εν τη ενώσει η ισχύς . Και ας εγγυηθεί και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων , να τελειώνει το παραμύθι του ερντογάν .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης