Σεισμός στην Καλιφόρνια: Η ρωγμή των 7,1 Ρίχτερ από το Διάστημα
Εντυπωσιακή η διαφορά από το «πριν» και το «μετά» - Το έδαφος τσάκισε σαν χαρτί για μία τεράστια απόσταση
Ο Εγκέλαδος έδειξε την οργή του στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Απελευθέρωσε το «θηρίο» των 7,1 Ρίχτερ και τρομοκράτησε χιλιάδες ανθρώπους, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε δρόμους και κτίρια. Η δύναμη που απελευθέρωσε η ισχυρή σεισμή δόνηση στην Καλιφόρνια, πριν από λίγες ημέρες, ήταν τεράστια. Η Γη κυριολεκτικά ταλαντώθηκε, με συνέπεια να «τσακίσει» σε μία έκταση αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων, όπως αποδεικνύεται και από την εικόνα που κατέγραψε ο δυρυφόρος.
Η αλλαγή στον φλοιό της Γης είναι τρομακτική. Φωτογραφίες από τον δορυφόρο, πριν και μετά τον σεισμό, καταδεικνύουν την έκταση του γεωλογικού φαινομένου. Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αλλά και τρομακτικές, καθώς το φαινόμενο, όπως δηλώνουν και οι σεισμολόγοι, θα συνεχιστεί.
Το επίκεντρο του σεισμού των 7,1 Ρίχτερ ήταν κοντά στη μικρή πόλη Ridgecrest, περίπου 140 μίλια απόσταση από το Λος Άντζελες. Ήταν ο ισχυρότερος σεισμός τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, δρόμους, υποδομές και κυρίως στην υδροδότηση περιοχών, η οποία θα χρειαστεί, όπως λένε οι υπεύθυνοι, αρκετές ημέρες ακόμη προκειμένου να αποκατασταθεί.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με απινιδωτές σε εμβληματικά κτήρια, όπως το ΜΙΝΙΟΝ και ο Πύργος Πειραιά, και εκπαίδευση εργαζομένων στην ΚΑΡΠΑ, η DIMAND επενδύει στην πρόληψη και την ετοιμότητα απέναντι σε ένα επείγον περιστατικό.