Εκρέμ Ιμάμογλου: Δεν έχει σημασία Έλληνας ή Τούρκος, σημασία έχει ο άνθρωπος

Εκρέμ Ιμάμογλου: Δεν έχει σημασία Έλληνας ή Τούρκος, σημασία έχει ο άνθρωπος

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Σκάι - Τι είπε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη

8e611987-454b-4896-8252-aa676013e9b5_34634643634
Δεν έχει σημασία εάν κάποιος είναι Τούρκος, Έλληνας ή Πόντιος, σημασία είναι «πως είναι άνθρωπος», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την ελπίδα για σύσφιξη της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ο κ. Ιμάμογλου σημείωσε πως παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν σε ορισμένα ζητήματα έχει την αίσθηση ότι «ανάμεσα στους ανθρώπους δεν υπάρχουν τέτοιες διαφορές».


Εκρέμ Ιμάμογλου

Ανέφερε πως ενδεικτικό παράδειγμα τις σχέσεις ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους που έχουν μεταναστεύσει στην Γερμανία, σημειώνοντας πως οι δύο ξενιτεμένες κοινότητες έχουν αναπτύξει τις «καλύτερες φιλίες»

«Αυτό είναι σημαντικό. Διότι έχουν τον ίδιο χαρακτήρα, την ίδια κουζίνα. Έχουν σχεδόν τα ίδια τραγούδια, τις ίδιες νότες. Αυτό είναι σημαντικό», είπε.

Ο κ. Ιμάμογλου, που μετά την νίκη στις δημοτικές εκλογές θεωρείται το νέο αστέρι της κεμαλικής αντιπολίτευσης, σημείωσε πως αντιλαμβάνεται τους Έλληνες ως γειτονικό λαό με τον οποίο θα αναπτυχθούν «σχέσεις φιλίας» και στενοί πολιτισμικοί δεσμοί.

Απέφυγε ωστόσο να προβεί σε ουσιαστικότερη τοποθέτηση για τα προβλήματα στο Αιγαίο ή ανοιχτά της Κύπρου, ούτε μίλησε πέρα της δημαρχιακής του θέσης. «Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει πολιτικοί που το κατάφεραν, ευελπιστώ πως θα το καταφέρουμε κι εμείς μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε.

Σημείωσε πως μετά τις πρώτες δύσκολες ημέρες της θητείας του θέλει να ταξιδεύσει στην Ελλάδα, ειδικά στην Θεσσαλονίκη, όπου στο παρελθόν έχει επισκεφτεί το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

ΠΗΓΗ: skai.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης