Δεύτερο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών: Σφοδρή επίθεση της Καμάλα Χάρις στον Τζο Μπάιντεν

Δεύτερο ντιμπέιτ των Δημοκρατικών: Σφοδρή επίθεση της Καμάλα Χάρις στον Τζο Μπάιντεν

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σε χθεσινή τηλεμαχία που διεξήχθη στη Φλόριντα δέκα Δημοκρατικοί υποψήφιοι που διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ 

biden-harris
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σε χθεσινή τηλεμαχία που διεξήχθη στη Φλόριντα δέκα Δημοκρατικοί υποψήφιοι που διεκδικούν το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ με την Ινδοτζαμαικανή γερουσιαστή Καμάλα Χάρις να κλέβει την παράσταση, εξαπολύοντας πυρά κατά του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Από τις πιο εκρηκτικές στιγμές της βραδιάς ήταν η επίθεση της 54χρονης Χάρις στον Μπάιντεν, αμφισβητώντας τις πολιτικές του σε ότι αφορά την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων.
«Δεν λέω ότι είστε ρατσιστής, αλλά το θέμα είναι προσωπικό και ένιωσα άσχημα ότι σας άκουσα να μιλάτε με καλά λόγια για δύο γερουσιαστές που έκαναν καριέρα πάνω στις φυλετικές διακρίσεις», είπε στον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Με τη σειρά ο ίδιος τόνισε ότι παρεξηγήθηκαν τα λόγια του αλλά η Χάρις δεν έμεινε εκεί. Εξαπέλυσε πυρά κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα στο ζήτημα των απελάσεων μεταναστών.




Από την πλευρά του, ο 40χρονος δηλωμένος γκέι δήμαρχος της Ιντιάνα, Πιτ Μπούτιγκιγκ, με τεράστια δυναμική στην κούρσα των Δημοκρατικών, μίλησε ανοικτά για θέματα ταμπού ενώ έθεσε το καυτό θέμα των φοιτητικών δανείων.

Ο πλέον «σοσιαλιστής» Μπέρνι Σάντερς, τα έβαλε με τον Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε «παθολογικό ψεύτη» και κάλεσε τα στελέχη των Δημοκρατικών να δουλέψουν σκληρά για να αποδείξουν το πόσο ψεύτικος είναι στις υποσχέσεις του, ιδιαίτερα στους εργαζόμενους.

Πάντως, η δυναμική του Μπάιντεν μοιάζει να εμφανίζει πτώση το τελευταίο διάστημα. Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι στις εκλογές του 2020 πρέπει να εμφανιστεί ένας πιο νέος υποψήφιος -ο Μπάιντεν και ο Σάντερς πλησιάζουν τα 80.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να σχολιάσει επικριτικά μέσω Twitter τις θέσεις των Δημοκρατικών υποψηφίων για το μεταναστευτικό: «Μήπως θα έπρεπε να ενδιαφερθούν πρώτα για τα δικαιώματα των Αμερικάνων; Κάπου εκεί τελειώνει η μάχη!», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Κλείσιμο


Σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θεωρείται το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα.

Ακολουθούν, ο αριστερός Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έδωσε τη μάχη απέναντι στην Χίλαρι το 2016 και έχασε, η γερουσιαστής Χάρις και ο δήμαρχος Πιτ Μπούτιγκιγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης