Τραμπ: Πλαισιωμένος από Ερντογάν και πρίγκιπα Σαλμάν στην «οικογενειακή φωτογραφία» των G20

Τραμπ: Πλαισιωμένος από Ερντογάν και πρίγκιπα Σαλμάν στην «οικογενειακή φωτογραφία» των G20

Τετ-α-τετ και με τους δύο ηγέτες θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος στο περιθώριο της συνόδου

erdogan-salman-trump
Η ετήσια «οικογενειακή φωτογραφία» της ομάδας των G20 υποτίθεται ότι συμβολίζει τη διάθεση συνεργασίας, εκ μέρους των ηγετών των πιο 20 ισχυρών οικονομιών του κόσμου, να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Η φετινή φωτογραφία των ηγετών των G20 ωστόσο, που τραβήχθηκε πριν από μερικές ώρες στην Οσάκα της Ιαπωνίας, μάλλον φέρνει στον νου τις «κόντρες» που μαίνονται ανάμεσα στους ηγέτες των πιο δυνατών οικονομικά κρατών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο της προσοχής (σχεδόν και... του κάδρου), πλαισιωμένος από τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και από τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, τον αμφιλεγόμενο πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

Σε κοντινή απόσταση στέκονται αρκετοί «αντίπαλοι» του Τραμπ στον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει σε πολλά κράτη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει φυσικά ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, με τον οποίο ο Τραμπ αντάλλαξε και μια σύντομη χειραψία.

Στην ατζέντα των συναντήσεων του Τραμπ περιλαμβάνονται τετ-α-τετ συναντήσεις και με τα δύο άτομα που στάθηκαν δίπλα του στην φωτογραφία. Στη συνάντησή του για «πρωινό» με τον πρίγκιπα Σαλμάν, την τελευταία μέρα της συνόδου, πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω τους λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Όπως επισημαίνει το CNN, ο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θέλει να ληφθούν μέτρα περιορισμού του Ιράν. «Το πώς θα διαπραγματευτούν όμως οι δυο ηγέτες τα αντι-ιρανικά τους συναισθήματα ώστε να καταλήξουν σε κάποιου είδους ενέργεια στον Κόλπο παραμένει μυστήριο. Αναμφίβολα το κόστος θα παίξει κάποιο ρόλο στους υπολογισμούς τους» αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

«Ο Τραμπ θα συναντήσει επίσης τον πρόσφατα αποδυναμωμένο λαϊκιστή Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ιδέα ότι θα καταφέρει να "σπάσει" τη σταθερή σχέση του Τούρκου ηγέτη με το Ιράν δείχνει αρκετά απίθανη», επισημαίνει το CNN.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η συνάντηση των δύο προέδρων θα γίνει στη σκιά της κόντρας HΠΑ-Τουρκίας για τους S-400, που έχει αυξήσει το τελευταίο διάστημα την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης