Δημοσκόπηση στη Βρετανία: Οι Τόρις προτιμούν το Brexit από την ενότητα της χώρας

bre12

«Κολλημένοι» με το Brexit οι Τόρις - Οι Τόρις ενδιαφέρονται περισσότερο για το Brexit παρά για την ενότητα της χώρας ή του κόμματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov

Η πλειοψηφία των μελών του Συντηρητικού κόμματος ενδιαφέρεται περισσότερο για την ολοκλήρωση του Brexit, παρά για την παραμονή της Σκοτίας και τη Βόρειας Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ή ακόμη και για την διάλυση του κόμματος ή την καταστροφή της οικονομίας, δείχνει έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η εταιρία YouGov, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περίπου 900 μέλη του. Αντίθετα, θα προτιμούσαν να αναβάλουν την αποχώρηση από την ΕΕ, από το να δουν τον ηγέτη του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν να γίνεται πρωθυπουργός της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες θα επέλεγαν το Brexit ακόμη και εάν αυτό θα οδηγούσε στην ανεξαρτησία της Σκοτίας (63% προς 29%). Παρόμοιο αποτέλεσμα - με μικρή διαφορά στα ποσοστά - είχε και η επιλογή ανάμεσα στο σενάριο του Brexit και στο σενάριο της αποφυγή του, εάν επρόκειτο να οδηγήσει στην αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, με 59% στο πρώτο και 28% στο δεύτερο.

Τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος που ρωτήθηκαν, προτίμησαν εξάλλου το σενάριο του Brexit, ακόμη και εάν οδηγούσε στη διάλυση του κόμματος, με ποσοστό 54% προς 36%, ή εάν οδηγούσε σε σημαντική καταστροφή της βρετανικής οικονομίας, με ποσοστό 61% έναντι 29%. Τα ποσοστά αντιστρέφονται όταν καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο Brexit (39%) και στην αποφυγή του, εάν κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Τζέρεμι Κόρμπιν (51%).

Τα μέλη θεωρούν το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ μεγαλύτερη απειλή απ' ό,τι το κόμμα των Εργατικών. Πιο συγκεκριμένα το 67% πιστεύει ότι το κόμμα του Brexit αποτελεί μεγάλη απειλή και το 20% μέτρια, το 34% πιστεύει ότι το κόμμα των Εργατικών αποτελεί μεγάλη απειλή και το 45% μέτρια, το 10% θεωρεί μεγάλη απειλή τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και το 34% μέτρια. Ωστόσο, το 46% των μελών των Τόρις θα ήταν ικανοποιημένα εάν ο Νάιτζελ Φαράτζ γινόταν επικεφαλής του κόμματος (το 40% λέει ότι δεν θα ήταν ικανοποιημένο και το 13% τίποτα από τα δύο).

Σε άλλη δημοσκόπηση της Opinium, που δημοσίευσε αποτελέσματα έρευνας των ανθρώπων που παρακολούθησαν την τηλεμαχία των υποψηφίων την Κυριακή, ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ θεωρείται ότι τα πήγε καλύτερα απ' όλους, σε ποσοστό 33%, και ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ (18%), ο πρώην υπουργός Brexi, Ντομινίκ Ραμπ (10%), ο υπουργός Εσωτερικών Σάζιντ Τζάβιντ (9%) και ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ (6%). Ωστόσο, το ποσοστό του Στιούαρτ διαμορφώνεται κυρίως από τις ψήφους των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων και των Εργατικών, ενώ από τις ψήφους των υποστηρικτών των Τόρις βρίσκεται ελάχιστα πιο μπροστά από τον Τζέρεμι Χαντ. Στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται ότι ο Στιούαρτ είναι μπροστά, ακόμη και από τον Μπόρις Τζόνσον, στην μέτρηση (από το 0 έως το 10) ποιος θα ήταν καλός ή κακός πρωθυπουργός. Ο Στιούαρτ έλαβε 4,8, ο Τζέρεμι Χάντ 4,7, ο Τζόνσον 4,6, και τελευταίος ο Μάικλ Γκοβ με 3,9.

ΣΧΟΛΙΑ

Οι Τόρις δεν είναι πατριώτες,

οι πακιστανοί δήμαρχοι είναι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

manifestazione-sindaci-milano

Η εντυπωσιακή «πορεία των δημάρχων» που κατά τους ίδιους αποτελούσε «την πολιτειακή φρουρά» της Σέγκρε, διατράνωνε πως «το μίσος δεν έχει μέλλον» στη χώρα

_106117684_052999927

Στην καταγγελία γίνεται λόγος  για σεξουαλική βία, εικονικούς στραγγαλισμούς με πλαστική σακούλα, κλωτσιές και μπουνιές, ηλεκτροσόκ, κάψιμο με τσιγάρα, ακόμη και «ρώσικη ρουλέτα»

ImgSrc-95

Οι περισσότεροι από αυτοί είναι φυλακισμένοι στην Κίνα - Η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων αναφέρει ότι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Ερυθραία, το Βιετνάμ και το Ιράν είναι από τις πιο επικίνδυνες χώρες για να ασκεί κανείς το επάγγελμα του δημοσιογράφου 

loren-paid

Οι γονείς του λένε ότι πήραν την απόφαση επειδή πιστεύουν πως το πανεπιστήμιο καθυστερεί γιατί δεν θέλει να αφήσει το παιδί τους να προχωρήσει τις σπουδές του σε άλλο πανεπιστήμιο