Ιρλανδία: Τέλος στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ως το 2030

Ιρλανδία: Τέλος στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ως το 2030

Το Δουβλίνο εκτιμά ότι ως το 2030, 950.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ιρλανδίας

irla09
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε το σχέδιό της να απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων ως το 2030, ένα από τα μέτρα που θα υιοθετήσει με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Δουβλίνο εκτιμά ότι ως το 2030, 950.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Ιρλανδίας. Η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπτύξει δίκτυο για την επαναφόρτιση των οχημάτων σε όλη τη χώρα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε τη Δευτέρα το βράδυ ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ και περιλαμβάνεται στο «Σχέδιο δράσης για το κλίμα», το οποίο περιλαμβάνει 180 μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις, τον κλάδο της οικοδομής, τις μεταφορές, τη γεωργία και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σκοπός του σχεδίου είναι το Δουβλίνο να πετύχει τους στόχους του αναφορικά με τη μείωση των αεριών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να τεθεί η Ιρλανδία «στον δρόμο προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Το Δουβλίνο ελπίζει να καταφέρει να αυξήσει ως το 2030 το επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει μέσω των ανανεώσιμων πηγών από το 30% που είναι τώρα στο 70%. Το σχέδιο προβλέπει επίσης την κατάργηση του μη ανακυκλώσιμου πλαστικού και την επιβολή μεγαλύτερης φορολογίας στην παραγωγή υλικών που ανακυκλώνονται δύσκολα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης