Βρετανία: Πυρ ομαδόν κατά του Μπόρις Τζόνσον από τους συνυποψηφίους του

Βρετανία: Πυρ ομαδόν κατά του Μπόρις Τζόνσον από τους συνυποψηφίους του

Τον κατηγορούν ότι δεν ανοίγει τα χαρτιά του, φοβούμενος μήπως χάσει ψήφους - Δεν θα μετέχω σε κυβέρνησή του, δηλώνει ο Ρόρι Στιούαρτ - Εγώ θα προσπαθήσω για συμφωνία με την ΕΕ, όχι άτακτο Brexit, τονίζει ο Τζέρεμι Χαντ

boris-johnson-ena
Ο Ρόρι Στιούαρτ, ένας από τους υποψήφιους για να διαδεχτεί την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στο αξίωμά της και στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, διαμήνυσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί μια θέση στην κυβέρνηση στην περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον αναδειχθεί νικητής από τη διαδικασία των αλλεπάλληλων ψηφοφοριών.

Ο Στιούαρτ άσκησε δριμεία κριτική στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου επειδή αρνείται να συζητήσει την πολιτική ατζέντα του για το Brexit.

"Πώς θα πετύχει ο Μπόρις το Brexit; πώς;... Δεν ξέρω καν τι πιστεύει. Δεν μιλάει σε μένα, δεν μιλάει σε εσάς, δεν μιλάει στον λαό. Θέλουμε να ξέρουμε τι πιστεύει", είπε ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

"Δεν πρόκειται να υπηρετήσω σε μια κυβέρνηση του Μπόρις", υπογράμμισε.

Αντιθέτως, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, αν και αντίπαλος του Τζόνσον στην κούρσα διαδοχής της Τερέζας Μέι, είπε στο BBC ότι θα μετείχε σε μια κυβέρνηση υπό τον πρώην δήμαρχο. Πρόσθεσε όμως ότι ο ίδιος είναι η εναλλακτική λύση που αναζητά το κόμμα του. "Η διαφορά μεταξύ εμού και του Μπόρις είναι ότι εγώ θα προσπαθούσα να πετύχω μια συμφωνία για το Brexit" με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε.

"Δεν θα δημιουργήσω τις προϋποθέσεις που θα καταστήσουν εντελώς αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας επειδή πιστεύω ότι πρέπει να προσφέρουμε στη χώρα καλύτερες επιλογές", πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Από την πλευρά της, η υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Άμπερ Ραντ –η οποία στηρίζει τον Χαντ– δήλωσε στο Sky News ότι θα ήταν "λάθος" να λέγεται ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι και αν γίνει, ασκώντας συγκαλυμμένα κριτική στον Μπόρις Τζόνσον. "Ανησυχώ ότι ορισμένοι υποψήφιοι αντιμετωπίζουν το Brexit με μια προσέγγιση του είδους ή όλα ή τίποτα και δεν σκέφτονται τις συνέπειες για τις δουλειές του κόσμου. Το να λέμε ότι φεύγουμε οπωσδήποτε στις 31 Οκτωβρίου και να κλίνουμε προς μια (αποχώρηση) χωρίς συμφωνία νομίζω ότι είναι λάθος", κατέληξε.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης