ΗΠΑ: Εσκεμμένη η παρολίγον σύγκρουση ρωσικού αντιτορπιλικού με αμερικανικό καταδρομικό;

ΗΠΑ: Εσκεμμένη η παρολίγον σύγκρουση ρωσικού αντιτορπιλικού με αμερικανικό καταδρομικό;

Οι ΗΠΑ υποστήριξαν ότι το ρωσικό πλοίο έκανε επικίνδυνο ελιγμό – Χαρακτηρίζουν «προπαγάνδα» τα περί επικίνδυνων ενεργειών του καταδρομικού, που αναφέρει η εκδοχή της ρωσικής πλευράς

us_navy_2
Αντικρουόμενες είναι οι εκδοχές που δίνουν Ουάσινγκτον και Μόσχα για την παρολίγο σύγκρουση δύο πολεμικών πλοίων, στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό επιρρίπτει ευθύνες στους Ρώσους, λέγοντας ότι το ρωσικό αντιτορπιλικό παραλίγο να συγκρουστεί με αμερικανικό καταδρομικό, από το οποίο εκτοξεύονταν κατευθυνόμενοι πύραυλοι. Μάλιστα, η αμερικανική πλευρά χαρακτηρίζει «επικίνδυνο και αντιεπαγγελματικό» το περιστατικό.

«Ενώ επιχειρούσε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, ένα ρωσικό καταδρομικό Udaloy I DD 572 έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό εναντίον του καταδρομικού Τσάνσελορσβιλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Έβδομου Στόλου των ΗΠΑ, διοικητής Κλέιτον Ντος.

Ο Ντός χαρακτήρισε «προπαγάνδα» τον ρωσικό ισχυρισμό ότι το αμερικανικό πλοίο ενήργησε επικίνδυνα. Το ρωσικό αντιτορπιλικό βρέθηκε σε απόσταση 50 έως 100 ποδιών (15 έως 30 μέτρων) από το Τσάνσελορσβιλ, είπε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης