Εκλογές στη Δανία: Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν που έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη χώρα

Εκλογές στη Δανία: Ποια είναι η Μίτι Φρεντερίκσεν που έγινε η νεότερη πρωθυπουργός στη χώρα

Έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών - Η Μίτι έχει δεσμευτεί στους συμπολίτες της ότι θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες 

den12
Είναι 41 ετών διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών. Υιοθετεί αριστερή κοινωνική πολιτική αλλά δεξιά αντιμεταναστευτική ατζέντα και είναι η νεότερη πρωθυπουργός στη Δανία.

Ο λόγος για την 41χρονη Μίτι Φρεντερίκσεν, που με το αβίαστο χαμόγελο δεσμεύτηκε στους συμπολίτες της ότι εάν εκλεγεί πρωθυπουργός, θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες. Αφού έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών, δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε χαρτοφυλάκιο.

mesa1


Η Μίτι έχει δεσμευτεί στους συμπολίτες της ότι θα κάνει τα πάντα για να έχει η χώρα λιγότερους μετανάστες από μη δυτικές χώρες. Αφού έκανε το ντεμπούτο της στο κοινοβούλιο σε ηλικία 24 ετών, δέκα χρόνια αργότερα ανέλαβε χαρτοφυλάκιο.

mesa2
Κλείσιμο


Η Μίτι έχει ταχθεί υπέρ της δημόσιας εκπαίδευσης, όμως πριν από εννέα χρόνια, δέχθηκε δριμεία κριτική όταν έγινε γνωστό ότι τα παιδιά της τα στέλνει σε ιδιωτικό σχολείο. «Θα ήταν υποκρισία να βάλω την πολιτική μου σταδιοδρομία πάνω από το συμφέρον των παιδιών μου», είχε δηλώσει χωρίς περιστροφές. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Αφρικής.

«Η ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση, η μαζική μετανάστευση και η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων είναι επιζήμια για τους πολίτες», γράφει η βιογραφία της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης