Σομαλία: Έξι τζιχαντιστές νεκροί από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Σομαλία: Έξι τζιχαντιστές νεκροί από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ

Τα αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Σεμπάμπ

somalia
Αμερικανική αεροπορική επιδρομή η οποία στοχοθέτησε τζιχαντιστές του δικτύου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στη Σομαλία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι από αυτούς, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για την Αφρική (USAFRICOM).

Το αεροπορικό πλήγμα, το οποίο εξαπολύθηκε προχθές Τρίτη, ήταν το έβδομο τον τελευταίο μήνα στη Σομαλία εναντίον μελών του ΙΚ και της οργάνωσης Σεμπάμπ —η οποία θεωρείται πως ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα— στα όρη Γκόλις, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της AFRICOM.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, σε συνεργασία με τη στρατιωτική αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (AMISOM) και τον σομαλικό στρατό, συμμετέχουν σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια της Σομαλιλάνδης.

«Τα όρη Γκόλις είναι περιοχή όπου είναι γνωστό πως υπάρχουν στρατόπεδα των τρομοκρατών και βρίσκονται σε εξέλιξη μάχες μεταξύ του ΙΚ και της Σεμπάμπ. Αεροπορικές επιδρομές ακριβείας όπως αυτές υποστηρίζουν τις προσπάθειες των σομαλικών δυνάμεων να προστατεύσουν τον σομαλικό λαό από την τρομοκρατία και να αποκαταστήσουν την ασφάλεια στην περιοχή», κατά την ανακοίνωση.

Ο βραχίονας του ΙΚ θεωρείται πως αυξάνει τα ερείσματά του στην εμπόλεμη χώρα στο Κέρας της Αφρικής, αποσπώντας εδάφη από την πολύ μεγαλύτερη οργάνωση Σεμπάμπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης