«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Μεξικού για τους «μεταναστευτικούς» δασμούς

«Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Μεξικού για τους «μεταναστευτικούς» δασμούς

Η συνάντηση στον Λευκό Οίκο δεν απέδωσε καρπούς - Νέα επαφή μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών - Νέες συνομιλίες την Πέμπτη - Αν δεν υπάρξει συμφωνία, το επιπλέον 5% θα ισχύσει από τη Δευτέρα, δήλωσε ο Τραμπ

usa_mexico
Η συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Μεξικού για το ζήτημα της μετανάστευσης, με φόντο την απειλή του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επιβολή δασμών σε όλα τα μεξικανικά αγαθά που εισάγονται στη χώρα του, ολοκληρώθηκαν χωρίς να υπάρξει συμφωνία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην αμερικανική κυβέρνηση.

Παραμένει ασαφές εάν οι διαπραγματεύσεις υα συνεχιστούν.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business μετέδωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών — ο Μάικ Πομπέο και ο Μαρσέλο Εμπράρδ — συναντώνται κατ' ιδίαν μετά το τέλος των συνομιλιών.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κλείσιμο
Σε δήλωσή του μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν την Πέμπτη. Σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε συμφωνία, οι επιπλέον δασμοί κατά 5%, στα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό στις ΗΠΑ, θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης