Βρετανία: Ο Τραμπ είδε τη Μέι και μιλά με τους υποψήφιους διαδόχους της

Βρετανία: Ο Τραμπ είδε τη Μέι και μιλά με τους υποψήφιους διαδόχους της

Ανοιχτή αντιπαράθεση Τραμπ με τον δήμαρχο του Λονδίνου, που τον αποκαλεί «διαφημιστή των ακροδεξιών» - Ο Αμερικανός πρόεδρος εκμεταλλεύεται την επίσκεψή του για επαφές με τους επίδοξους διαδόχους της Μέι

21209223
Επαφές με τους επικρατέστερους διαδόχους της Τερέζα Μέι φρόντισε να έχει ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, θέλοντας να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με βρετανικές πηγές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά για 20 λεπτά με τον Μπόρις Τζόνσον, τον επικρατέστερο αντικαταστάτη της Μέι και ηγέτη των οπαδών του Brexit, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον Βρετανό πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Η συνδιάλεξη ήταν «φιλική και παραγωγική», αλλά ο Τζόνσον αρνήθηκε μια πρόταση για συνάντηση με τον Τραμπ, πρόσθεσε η πηγή αυτή, επειδή αναμένεται να συμμετάσχει σε μια εκδήλωση με άλλους υποψηφίους για την ηγεσία αργότερα σήμερα.

Παράλληλα, η ομάδα του Αμερικανού προέδρου πρότεινε επίσης μια συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και τον Βρετανό υπουργό Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στον τελευταίο, ο οποίος διεκδικεί επίσης τον πρωθυπουργικό θώκο. Ο Γκόουβ, οπαδός του Brext, «είπε ναι» αλλά «τίποτα ακόμη δεν έχει κανονιστεί», πρόσθεσε η πηγή αυτή. Ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση αυτή ούτε την τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Τζόνσον.

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Τραμπ – Καν

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν συνέχισε την ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι διαφημιστής των ακροδεξιών ακτιβιστών όλου του κόσμου.

«Ασφαλώς θα μπορούσαμε να πούμε ‘κοιτάξτε, αντιλαμβάνεστε βέβαια πως είστε ένας διαφημιστής του ακροδεξιού κινήματος σε όλο τον κόσμο», δήλωσε σε συνέντευξη στο Sky News, επικαλούμενος τις πολιτικές του Τραμπ για τους μουσουλμάνους και τα κέντρα μετανάστευσης.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πως οι δύο χώρες έχουν κοινό συμφέρον να διατηρηθεί η σταθερότητα των παγκόσμιων εμπορικών συστημάτων, δήλωσε πηγή προσκείμενη σε αυτόν.

Ο Χάμοντ συμμετείχε σε μια συνάντηση με τον Τραμπ, τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και Αμερικανούς και Βρετανούς επιχειρηματικούς ηγέτες κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του προέδρου στη Βρετανία.

«Το μήνυμά του στο επιχειρηματικό στρογγυλό τραπέζι είναι πως οι οικονομίες του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ είναι στενά διασυνδεδεμένες και έχουν κοινό συμφέρον να διατηρηθεί η σταθερότητα του παγκόσμιου εμπορικού συστήματος», δήλωσε η πηγή αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης