Βενεζουέλα: «Μαύρος καπνός» από τις επαφές κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Νορβηγία

Βενεζουέλα: «Μαύρος καπνός» από τις επαφές κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη Νορβηγία

Οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία - Ο Γκουαιδό απαίτησε την παραίτηση του Μαδούρο

venezuela_maduro
Οι αντιπροσωπείες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία στις συνομιλίες που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση της Νορβηγίας, ανακοίνωσε χθες ο αυτοανακηρυγμένος μεταβατικός πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής Χουάν Γκουαϊδό.

«Η συνάντηση αυτή τερματίστηκε χωρίς συμφωνία», ανέφερε ο Γκουαϊδό σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα. «Επιμείναμε στο ότι η μεσολάβηση θα είναι χρήσιμη για τη Βενεζουέλα όποτε υπάρξουν στοιχεία που θα καταστήσουν εφικτό το να προχωρήσουμε προς μια αληθινή λύση», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης εξήγησε ότι η αντιπολίτευση επανέλαβε την απαίτησή της ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο να παραιτηθεί, να αναλάβει μεταβατική κυβέρνηση και να προκηρυχθούν νέες, «ελεύθερες» προεδρικές εκλογές

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας ανέφερε ότι τα μέρη συζήτησαν «πολιτικά, οικονομικά και εκλογικά ζητήματα» στο Όσλο. Η νορβηγική διπλωματία πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές «επέδειξαν την προθυμία τους να (...) αναζητήσουν λύση εντός των ορίων του Συντάγματος μέσω διαπραγματεύσεων».

«Για να υπάρξει πρόοδος που μπορεί να οδηγήσει σε αποτελέσματα, απαιτείται τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη προσοχή στα σχόλια και τις ανακοινώσεις τους όσον αφορά τη διαδικασία», κατά την ανακοίνωση.

Από τη δική του πλευρά το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι «το μόνο πράγμα που έχει να διαπραγματευθεί [η αντιπολίτευση] με τον [πρόεδρο] Νικολάς Μαδούρο είναι οι όροι της αποχώρησής του» από την εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που παραμένει βυθισμένη σε μια ολοένα βαθύτερη οικονομική και πολιτική κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης