Γιούνκερ για Βρετανούς εθνικιστές: «Είναι ηλίθιοι, αγαπούν τη χώρα τους και μισούν την Ε.Ε»

Γιούνκερ για Βρετανούς εθνικιστές: «Είναι ηλίθιοι, αγαπούν τη χώρα τους και μισούν την Ε.Ε»

«Μου αρέσει πολύ η Τερέζα Μέι... Είναι σκληρό καρύδι» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν

Juncker
«H Bρετανία ετοιμάζεται για μία ακόμη καθυστέρηση του Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία.

Έπλεξε επίσης το εγκώμιο της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ωστόσο έριξε διακριτικά... σπόντες σχετικά με την αποτυχία της να περάσει τη συμφωνία του Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων .

«Η Τερέζα είναι σκληρό καρύδι», είπε ο Γιούνκερ αναφερόμενος στην Συντηρητική πρωθυπουργό. «Είναι μία γυναίκα που ξέρει να κάνει πράγματα, αλλά δεν είναι σε θέση να τα επιτύχει. Μου αρέσει πολύ», πρόσθεσε.

Αντιθέτως, χαρακτήρισε τους Βρετανούς ευρωσκεπτικιστές ως «χαζούς»: «Αγαπούν τη χώρα τους αλλά μισούν την Ε.Ε».

Πρόσθεσε επίσης ότι, άλλη μία καθυστέρηση στο θέμα του Brexit πέραν τις 31ης Οκτωβρίου φαίνεται πιθανή λόγω του αδιεξόδου στο Ουεστμίνστερ.

Ο απερχόμενος επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής τα... έβαλε και με τους «αντάρτες» στο Συντηρητικό Κόμμα που προσπάθησαν να βάλουν στο περιθώριο την Μέι αντί να έχουν ως προτεραιότητά τους την διαπραγμάτευση για το Brexit.

«Φαίνεται πιο σημαντικό γ' αυτούς η αντικατάσταση της Τερέζα Μέι από το καταλήξουν σε μία συμφωνία για το Brexit».

Σε δηλώσεις του στο CNN, εξέφρασε επίσης την δυσφορία του για όσους βλέπουν με... μισό μάτι την Ευρώπη. «Αυτοί οι λαϊκιστές, εθνικιστές, είναι ηλίθιοι... είναι ερωτευμένοι με τις δικές τους χώρες. Δεν τους αρέσουν όσοι έρχονται από μακριά, εμένα μου αρέσουν όσοι έρχονται από μακριά», τόνισε ο Γιούνκερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης