Γκι Φερχόφστατ για Brexit: Είναι μια τραγωδία για την Ευρώπη αλλά την έχει ενώσει

Γκι Φερχόφστατ για Brexit: Είναι μια τραγωδία για την Ευρώπη αλλά την έχει ενώσει

«Ουδείς θέλει πλέον ένα Nexit, την έξοδο της Ολλανδίας, ή ένα Frexit, την έξοδο της Γαλλίας.... αυτό που βλέπουμε μετά το Brexit είναι ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι περισσότερο δημοφιλής σήμερα παρά ποτέ», τόνισε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

fer54
Ο Γκι Φερχόφστατ, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ότι η ψηφοφορία της Βρετανίας για να φύγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια ήταν μια «τραγωδία για την Ευρώπη» αλλά είχε ως αντίκτυπο κανείς άλλος στη γηραιά ήπειρο να μη θέλει να δει τη χώρα του να εγκαταλείπει την Ένωση.

«Το Brexit είναι πράγματι μια τραγωδία για την Ευρώπη», είπε ο Φερχόφστατ, ένας Φιλελεύθερος πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και ο κύριος σύνδεσμος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit σε συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη. «Όταν μια μεγάλη χώρα όπως το Ηνωμένο Βασίλειο φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δύσκολα μπορεί να πει κάποιος ότι είναι φανταστικά. Ωστόσο, από το Brexit και μετά στις περισσότερες χώρες οι πολίτες δεν θέλουν μια έξοδο της χώρας τους. Ουδείς θέλει πλέον ένα Nexit, την έξοδο της Ολλανδίας, ή ένα Frexit, την έξοδο της Γαλλίας.... αυτό που βλέπουμε μετά το Brexit είναι ότι η ευρωπαϊκή ιδέα είναι περισσότερο δημοφιλής σήμερα παρά ποτέ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θεωρεί «πολύ ειρωνικό» όταν μια χώρα που θέλει να φύγει στο τέλος να πρέπει να διεξαγάγει ευρωπαϊκές εκλογές.

«Ωστόσο είμαι ιδιαίτερα πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών στη Βρετανία θα δείξει μια πολύ μεγάλη υποστήριξη υπέρ των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων».

Επίσης, ο Φερχόφστατ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φιλελεύθερη συμμαχία του, το ALDE, μαζί με το κόμμα Η Δημοκρατία Εμπρός του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, θα σχηματίσουν μια ισχυρή κεντρώα ομάδα που θα γίνει ομάδα επιρροής όπως οι Σοσιαλιστές και ότι οι Συντηρητικοί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα αποσπάσουν την πλειοψηφία για πρώτη φορά μετά τις πρώτες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν το 1979.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης