Αυστρία: Στις 27 Μαΐου η πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Κουρτς

Αυστρία: Στις 27 Μαΐου η πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Κουρτς

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αυστρία και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος Στράχε, η κυβέρνηση συνασπισμού του Κουρτς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα 

kurz_12
Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αυστρίας όρισε την 27η Μαΐου ημέρα κατά την οποία θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, την οποία υπέβαλε ένα κόμμα της αντιπολίτευσης.

Ο Βόλφγκανγκ Σόμποτκα, ο οποίος ανήκει στο Λαϊκό Κόμμα (OVP) όπως και ο Κουρτς, διευκρίνισε σήμερα ότι έκρινε πως είναι καλύτερο η πρόταση μομφής να εξεταστεί μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Οι Σοσιαλδημοκράτες και το Κόμμα των Ελευθέρων (FPO), το οποίο συμμετέχει προς το παρόν στον κυβερνητικό συνασπισμό με το OVP, δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης μομφής, την οποία υπέβαλε ένα μικρό οικολογικό κόμμα, το Τώρα (Jetzt), κάτι που θα σημάνει την πτώση του Κουρτς έπειτα από 18 μήνες στην εξουσία.

Νωρίτερα σήμερα ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Χέρμπερτ Κικλ είχε δηλώσει ότι το FPO θα στηρίξει μια πρόταση μομφής κατά του Κουρτς.

«Θα ήταν σχεδόν αφελές από την πλευρά του Κουρτς αν πίστευε ότι εμείς, το FPO, τον εμπιστευόμαστε έπειτα από την έλλειψη εμπιστοσύνης που επέδειξε εκείνος απέναντι μας», επεσήμανε ο Κικλ. «Όσοι μας εμπιστεύονται θα λαμβάνουν εμπιστοσύνη και όσοι μας αντιμετωπίζουν με δυσπιστία θα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία», πρόσθεσε.

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αυστρία και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην αντικαγκελάριος και πρώην επικεφαλής του FPO Χάιντς- Κρίστιαν Στράχε, η κυβέρνηση συνασπισμού του Κουρτς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και έχει πλέον αναλάβει ρόλο υπηρεσιακής κυβέρνησης, καθώς αναμένεται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές για τον Σεπτέμβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης