Προκαλεί ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Προκαλεί ο Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

Σε μήνυμά του -στη θλιβερή επέτειο των 100 ετών από τη σφαγή των Ποντίων- ο «Σουλτάνος» ανέφερε ότι  η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία  της Τουρκίας - Και περίεργο δημοσίευμα για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu

erdo0
Μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ποντίων και η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητική ρητορική.

Από τη μία οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το δημοσίευμα του Anadolu για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας από ελληνική πυραυλάκατο ρίχνουν επιπλέον «λάδι στην φωτιά».

Λίγο πριν μεταβεί στην Σαμψούντα, με αφορμή την 19η Μαΐου και τα100 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μήνυμά του ανέφερε:

«Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

«Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας», συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους νέους της χώρας.

Κλείσιμο
Yunan hücumbotunun tacizi görüntülendi


Παρενόχληση τουρκικής κορβέτας από ελληνικό πλοίο «είδε» το Anadolu

Την ίδια στιγμή για παρενόχληση τουρκικής κορβέτας στο Αιγαίο από ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έκανε λόγο το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu» δημοσιεύοντας μάλιστα και βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει το δημοσίευμα του «Anadolu» η πυραυλάκατος Κρυσταλλίδης του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα «Burgazada» σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής θέση.

Όπως επισημαίνει το τουρκικό πρακτορείο, ελληνική πυραυλάκατος προσέγγισε στα 200 μέτρα αριστερά την τουρκική κορβέτα, όπως αναφέρει το «Anadolu», ενώ προσθέτει ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις από το τουρκικό πλοίο ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Πάντως, δεν είναι γνωστή η ημερομηνία του βίντεο, ούτε έχει πιστοποιηθεί εάν το περιστατικό συνέβη όντως στο Αιγαίο.

Η κορβέτα συμμετέχει στη ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» που διεξάγει η Άγκυρα από τις 13 Μαΐου.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας σημείωναν στο Anadolu ότι «η Τουρκία προχωρά κανονικά με την άσκηση που διεξάγεται παράλληλα σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης