Βρετανία: Μετά την ψηφοφορία για το Brexit η Μέι θα ανακοινώσει πότε θα παραιτηθεί

theresa-may-brexit

Θα το κάνει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αποχώρηση από την ΕΕ και άσχετα από το αποτέλεσμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης στις αρχές Ιουνίου, άσχετα από το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκρέιαμ Μπράντι.

Η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής 1922 συναντήθηκε με την Τερέζα Μέι, στην οποία τα μέλη της επανέλαβαν το αίτημά τους να θέσει την ακριβή χρονική στιγμή της παραίτησής της. Ο Γκρέιαμ Μπράντι χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την πρωθυπουργό «ειλικρινείς» και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει μία ακόμη συνάντηση μεταξύ τους μετά την ανάγνωση του νομοσχεδίου, κατά την οποία θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την εκλογή νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος.

«Η πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την αποχώρηση από την ΕΕ και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου και στην έγκριση αυτού του νομοσχεδίου. Μετά από αυτό συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος» είπε.

brig00

Το 2017 η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είχε λάβει 13.000 επιστολές - Επτά άτομα απασχολούνται καθημερινά μόνο με την αλληλογραφία της Μπριζίτ Μακρόν και κοστίζουν πάνω από 270.000 ευρώ ετησίως στο κράτος