«Hello Brother»: Αιγύπτιος κάνει ταινία το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

«Hello Brother»: Αιγύπτιος κάνει ταινία το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

Τίτλος της ταινίας τα τελευταία λόγια του ηλικιωμένου μουσουλμάνου που άνοιξε την πόρτα στο τέμενος Αλ Νουρ στον 28χρονο μακελάρη - Αντιδράσεις για την ταινία από ομάδα μουσουλμάνων στο Κράιστσερτς

new_zealand
Μόλις δύο μήνες μετά το μακελειό στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, όταν ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ εισέβαλε σε δύο μουσουλμανικά τεμένη και σκόρπισε τον θάνατο, αφήνοντας πίσω του 51 νεκρούς, ο Αιγύπτιος παραγωγός Μοέζ Μασούντ δήλωσε από το Φεστιβάλ των Καννών πως ετοιμάζει μια νέα ταινία, με θέμα τη διπλή τρομοκρατική επίθεση.

Μιλώντας στο περιοδικό Variety, ο Μασούντ αποκάλυψε πως η νέα ταινία του, με τίτλο «Hello Brother», θα περιγράφει τη ζωή μιας οικογένειας προσφύγων από το Αφγανιστάν, που, για να γλιτώσουν από τον θάνατο στην πατρίδα τους, μετακόμισαν στο Κράιστσερτς, αναζητώντας μια ασφαλή ζωή και έζησαν τη φρίκη του μακελειού. «Στο Κράιστσερτς στις 15 Μαρτίου όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας ενός φρικαλέου εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Μασούντ, προσθέτοντας πως μέλη της ομάδας του βρέθηκαν πρόσφατα στη Νέα Ζηλανδία και συναντήθηκαν με επιζώντες, καθώς και με συγγενείς των θυμάτων των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο ίδιος τόνισε πως μέσα από την ταινία του «θα κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και τη ρίζα που δημιουργεί το μίσος, τον ρατσισμό και την τρομοκρατία». Ο τίτλος «Hello Brother» είναι εμπνευσμένος από τα τελευταία λόγια που ένας ηλικιωμένος μουσουλμάνος, στην είσοδο του τεμένους Αλ Νουρ, πρόλαβε να ψελλίσει στον μακελάρη, προτού σωριαστεί νεκρός από το όπλο του.

Πάντως, μια ομάδα μουσουλμάνων στο Κράιστσερτς εξέφρασε, ήδη, την αντίθεσή της για την ταινία. Η ομάδα δήλωσε πως τώρα δεν είναι η «σωστή στιγμή», ενώ εξέφρασε την ανησυχία της «για την αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα της κοινότητάς της».

Ο Αιγύπτιος Μοέζ Μασούντ, εκτός από παραγωγός ταινιών, είναι και ακτιβιστής και μάλιστα, βρίσκεται στην 31η θέση στη λίστα με τους 500 πιο σημαντικούς μουσουλμάνους στον κόσμο. Το 2016 η ταινία του Clash είχε την τιμή να ανοίξει το παράλληλο τμήμα του φεστιβάλ Καννών «Ένα κάποιο βλέμμα» (Un Certain Regard) σε σκηνοθεσία Μοχάμεντ Ντιαμπ. Η ταινία Clash περιγράφει τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία στην Αίγυπτο το 2013.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης