Άλκης Δαυίδ: Πλήρωσε $300.000 εγγύηση κι έφυγε από τον Άγιο Χριστόφορο χωρίς την κάνναβη

Άλκης Δαυίδ: Πλήρωσε $300.000 εγγύηση κι έφυγε από τον Άγιο Χριστόφορο χωρίς την κάνναβη

Θα επιστρέψει στο νησί στις 23 Σεπτεμβρίου για να δικαστεί - Δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει τα σχέδιά του και να ανοίξει νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή

alkis
Ο Ελληνοκύπριος μεγιστάνας Άλκης Δαυίδ αποχώρησε από τον Άγιο Χριστόφορο την Τρίτη, μία μέρα αφότου συνελήφθη με την κατηγορία ότι εισήγαγε παράνομα στο νησιωτικό κράτος φυτά κάνναβης αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 50χρονος γόνος της οικογένειας Λεβέντη-Δαυίδ, η οποία εμπορεύεται το δημοφιλές αναψυκτικό Coca-Cola σε πάνω από 28 χώρες, εμφανίστηκε εχθές στο δικαστήριο και κατάφερε να αποσπάσει την άδεια για να φύγει από το νησί της Καραϊβικής, καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 300.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που δημοσιεύει αναλυτικό ρεπορτάζ και μετέδωσε εχθές πρώτη την είδηση της σύλληψης, ο Άλκης Δαυίδ θα επιστρέψει στο νησί για την δίκη του στις 23 Σεπτεμβρίου.

alki-1


Κλείσιμο
Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας είναι βαρύ και περιλαμβάνει τα αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών με την πρόθεση πώλησης και την εισαγωγή παρανομων ουσιών στον Αγίο Χριστόφορο και Νέβις.

Ο Δαυίδ, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα στην χώρα μαζί με τον συνεργάτη του Τσέις Έργκεν και τον ηθοποιό Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, επιμένει ότι η μεταφορά των 5.000 φυτών κάνναβης με το ιδιωτικό του τζετ στο νησί του Αγίου Χριστοφόρου ήταν καθ' όλα νόμιμη, και εντάσσεται στο σχέδιό του να «ανοίξει νόμιμες επιχειρήσεις κάνναβης στην περιοχή».



Το τεράστιο φορτίο των κλωνοποιημένων φυτών κάνναβης και σπόρων κατασχέθηκε από την αστυνομία του Αγίου Χριστοφόρου ως αποδεικτικό στοιχείο.

Όπως είπε ο Άλκης Δαυίδ στην Daily Mail, οι τοπικές Αρχές θα αναλάβουν την φροντίδα των φυτών μέχρι την ημερομηνία της δίκης του, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία νομιμοποίησης της κάνναβης, που ήδη έχει ξεκινήσει στην χώρα, μετά από μια πρόσφατη δικαστική απόφαση.

alki-2


Μιλώντας αποκλειστικά στην Daily Mail μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Δαυίδ εξέφρασε την αγάπη του για το νησί, η οποία δεν άλλαξε παρά την πρόσφατη περιπέτειά του με τον νόμο. «Υπάρχουν πολύ συναρπαστικά σχέδια για επενδύσεις και για την μεταμόρφωση της περιοχής με νέες φυτείες. Θα επιδιώξω την υλοποίησή τους με όλα τα μέσα που έχω στη διάθεσή μου. Αυτήν την εβδομάδα ζήσαμε πολλές τρελές και έντονες στιγμές. Θέλω να αφήσω πίσω μου αυτά τα επεισόδια, στο πνεύμα της αγάπης και της συμφιλίωσης. Θέλω να βοηθήσω αυτό το ξεχωριστό νησί. Η ανεργία των νέων είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και υπάρχει η ευκαιρία να δοθεί μια σημαντική ώθηση στην περιοχή. Θέλω να κάνω θετικά πράγματα για αυτό το όμορφο νησί. Αγαπώ τον Άγιο Χριστόφορο και τους ανθρώπους του. Στο κοντινό μέλλον θα καλλιεργούμε μαζί χιλιάδες στρεμματα αυτών των ξεχωριστών φυτών».

alki-3


Ο Δαυίδ, ο Έργκεν και ο Μέγιερς τέθηκαν υπο κράτηση για 8 ώρες από τους τελωνειακούς υπαλλήλους κατά την άφιξή τους στο νησί της Καραϊβικής, το περασμένο Σάββατο. Αν και στη συνέχεια αφέθηκαν και οι τρεις ελεύθεροι, ο Δαυίδ συνελήφθη ξανά τη Δευτέρα, όταν προσπάθησε να φύγει από το νησί.

Τελικά του επετράπη να φύγει αφού κατέβαλε εγγύηση 300.000 δολαρίων.

Παρόλο που το χθεσινό δημοσίευμα της Daily Mail ανέφερε ότι ο συνεργάτης του Ελληνοκύπριου, Τσέις Έργκεν, συνελήφθη επίσης στο νησί για κατοχή ναρκωτικών (με τον Δαυίδ να αναφέρει ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση, αφού ο Έργκεν είχε πάνω του μόνο φαρμακευτική κεταμίνη) αυτήν την στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν παραμένει υπό κράτηση. Σήμερα η βρετανική εφημερίδα μεταδίδει ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Αγίου Χριστοφόρου, χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως εικάζεται ότι ο Έργκεν μπορεί να παραμένει στο νησί επειδή έχει συγγενείς εκεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης