Μόσχα: Αγνώριστος ο Γκορμπατσόφ στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Μόσχα: Αγνώριστος ο Γκορμπατσόφ στην παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης

Ο 88χρονος  τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης παρακολούθησε την παρέλαση για τα 74 χρόνια από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας

000_1GB0MK
Με μια μεγαλοπρεπή στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας εορτάσθηκε η 74η επέτειος της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν 13.000 στρατιωτικοί ενώ παρουσιάσθηκαν 130 διαφορετικών ειδών σύγχρονα οπλικά συστήματα που διαθέτουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Το «παρών» στην παρέλαση έδωσε και  ο 88χρονος τελευταίος ηγέτης  της Σοβιετικής Ένωσης από το 1985 μέχρι το 1991, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Υποβασταζόμενος βρέθηκε στις εξέδρες όπου παρακολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση.

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Ιερός Πόλεμος», οι σημαιοφόροι του τάγματος απόδοσης τιμών Πρεομπραζένσκι μετέφεραν στην Κόκκινη Πλατεία τη ρωσική σημαία και τη θρυλική Σημαία της Νίκης, τη σημαία δηλαδή που ύψωσαν στο Ραϊχσταγκ οι μαχητές της 150ης μεραρχίας του Κόκκινου Στρατού τον Μάιο του 1945.

LIVE: Victory Day parade kicks off on Moscow's Red Square (ENG)


Κλείσιμο
Τα σύμβολα της Ρωσίας και της Νίκης επί του φασισμού παρουσιάσθηκαν ενώπιον της εξέδρας των επισήμων πριν από την έναρξη της παρέλασης.

Παρόντες στην κεντρική εξέδρα των επισήμων ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, βετεράνοι του πολέμου και προσκεκλημένοι. Την παρέλαση υποδέχθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, ενώ το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης είχε ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς στρατηγός Όλεγκ Σαλιουκόφ.

21086406


Εφέτος ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου και ο αρχηγός του Στρατού Ξηράς Όλεγκ Σαλιουκόφ επιθεώρησαν την παρέλαση επιβαίνοντας στις νέες ανοιχτές ρωσικές λιμουζίνες Aurus. Συνολικά για τις ανάγκες της παρέλασης διατέθηκαν τρία τέτοια αυτοκίνητα, δύο βασικά κι ένα εφεδρικό.

Η αεροπορία ωστόσο δεν συμμετείχε εφέτος στην παρέλαση λόγω καιρικών συνθηκών, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του, παρότι είχε προγραμματισθεί να πετάξουν πάνω από την Κόκκινη Πλατεία 74 αεροσκάφη και ελικόπτερα διαφόρων κατηγοριών.
21088266

21086407
21086410_2
21088740_2
21089038_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης