Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης - «Απαγωγή» καταγγέλλει ο Γκουαϊδό

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης - «Απαγωγή» καταγγέλλει ο Γκουαϊδό

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης και από το σημείο που μεταφέρθηκε - Οι δυνάμεις ασφαλείας ρυμούλκησαν το όχημα του Έντγκαρ Ζαμπράνο με τον ίδιο μέσα στα γραφεία των μυστικών υπηρεσιών - Συνελήφθησαν άλλα επτά μέλη της αντιπολίτευσης

zambrano_ar
Σχέδιο για «ξεκαθάρισμα» των πολιτικών του αντιπάλων έθεσε σε εφαρμογή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Έντγκαρ Ζαμπράνο, ο οποίος θεωρείται ο δεύτερος τη τάξει ηγέτης της αντιπολίτευσης και άμεσος συνεργάτης του Χουάν Γκουαϊδό. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το υπουργείο Εσωτερικών της Βενεζουέλας, ο Ζαμπράνο κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα που επιχειρήθηκε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης εναντίον του Μαδούρο.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης: 

View this post on Instagram

[DETENIDO] ⛔ Siete patrullas y una grúa usó el Sebin para llevarse detenido al primer vicepresidente de la @asambleave. El diputado Edgar Zambrano no se bajó de su vehículo al ser interceptado y procedieron a montar el carro en una grúa para llevarlo detenido. El hecho ocurrió aproximadamente a las 7 pm de este 8 de mayo en las cercanías de la sede del partido Acción Democrática en La Florida #Caracas. Después del alzamiento militar del 30 de abril Zambrano fue acusado por el TSJ de Nicolás Maduro de cometer los delitos: Traición a la patria, Conspiración, Instigación a la insurrección, Rebelión Civil, entre otros. Video de la periodista #GabyGabyG en Twitter ⛔

A post shared by 🇻🇪 El Vistazo, Venezuela (@diarioelvistazo) on



Ο Έντγκαρ Ζαμπράντο αποχώρησε από την έδρα του κόμματός του, Δημοκρατικύη Δράση και λίγη ώρα αργότερα, το όχημα που τον μετέφερε περικυκλώθηκε από αυτοκίνητα των μυστικών υπηρεσιών. Ο ίδιος δεν παραδόθηκε, με συνέπεια οι πράκτορες του καθεστώτος Μαδούρο να ρυμουλκήσουν το όχημα του Ζαμπράνο, με τον ίδιο μέσα, στα γραφεία της μυστικής υπηρεσίας. Ο κόσμος που παρακολουθούσε τους πάνοπλους άντρες στην επιχείρηση κατά του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης, φώναζαν «δολοφόνοι».

Δείτε βίντεο από το σημείο που μεταφέρθηκε ο Ζαμπράνο: 

EN VIVO - Detenido Diputado Edgar Zambrano por el SEBIN


Η σύλληψη του Ζαμπράνο ήταν η πρώτη που ακολούθησε μετά την εξέγερση της αντιπολίτευσης που ξεκίνησε νωρίς στις 30 Απριλίου έξω από την αεροπορική βάση του Καράκας, υπό την ηγεσία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαϊδό και με τη στήριξη των ΗΠΑ. Ο Γκουαϊδό, με αναρτήσεις του στο Twitter έκανε λόγο για απαγωγή.

Κλείσιμο


Ο 63χρονος Ζαμπράνο ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες της αντιπολίτευσης που απάντησαν στην έκκληση του Γκουαϊδό για εξέγερση, πηγαίνοντας στη γέφυρα στο Καράκας. Εκεί, ο Ζαμπράνο αγκάλιασε τον δημοφιλή ηγέτη της αντιπολίτευσης Leopoldo Lopez, ο οποίος διέκοψε την κατ 'οίκον περιορισμό για να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις.

car_zamprabo
Το όχημα του Έντγκαρ Ζαμπράνο κατά τη μεταφορά του με τον γερανό

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι ο Ζαμπράνο και άλλοι οκτώ αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης συνελλήφθησαν και βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες για «προδοσία της πατρίδας» και «υποκίνηση εξέγερσης», ενώ ελέγχονται για τον ρόλο τους στην αναταραχή της περασμένης εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης