Μεξικό: Έρευνα σε φυλακή όπου πιστεύεται πως υπάρχουν μυστικοί ομαδικοί τάφοι

mexico-police

Ανώνυμες επιστολές που έλαβαν ΜΜΕ καταγγέλλουν ότι υπάρχουν πάνω από σαράντα πτώματα σε μυστικούς τάφους στο εσωτερικό της φυλακής

Οι αρχές διενεργούν έρευνες σε φυλακή του Μεξικού στο εσωτερικό της οποίας καταγγέλθηκε πως υπάρχουν μυστικοί ομαδικοί τάφοι με πάνω από 40 πτώματα, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

Οι έρευνες γίνονται σε σωφρονιστικό κατάστημα της Κοατσακοάλκος, πόλης όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι, κέντρο της πετροχημικής βιομηχανίας στην Πολιτεία Βερακρούς (νοτιοανατολικά).

Στελέχη τοπικών επιτροπών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οργανώσεων που αναζητούν εξαφανισθέντες επισκέφθηκαν τη φυλακή για να διεξαγάγουν έρευνες και να «κάνουν επαλήθευση» των ευρημάτων, ανέφερε μια αξιωματούχος της πολιτειακής κυβέρνησης, η Μάιρα Λεδέσμα.

Πηγή προσκείμενη στην αστυνομία διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αρκετοί τομείς μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα έχουν αποκλειστεί με τη χαρακτηριστική ταινία της σήμανσης που αναφέρει ότι πρόκειται για τόπο εγκλήματος και απαγορεύει την πρόσβαση.

Τοπικά ΜΜΕ έλαβαν τις τελευταίες ημέρες ανώνυμες επιστολές που κατήγγειλαν, με διαγράμματα προς υποστήριξη του ισχυρισμού, ότι πάνω από σαράντα πτώματα βρίσκονται θαμμένα σε μυστικούς ομαδικούς τάφους στο εσωτερικό της φυλακής.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις επιστολές αυτές, για πρόσωπα που δολοφονήθηκαν μεταξύ του 2010 και του 2018 από τη διαβόητη συμμορία Λος Σέτας, ένα από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Ανάμεσά τους πιστεύεται πως είναι αρκετοί δικηγόροι που αγνοούνται, θύματα δικτύων εκβιασμού, ή απαγωγών στις οποίες δεν καταβλήθηκαν τα λύτρα που απαιτήθηκαν.

Η Βερακρούς συγκαταλέγεται τις Πολιτείες με το οξύτερο πρόβλημα λόγω της δράσης των βίαιων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό. Τα καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο και Λος Σέτας συγκρούονται για τον έλεγχο οδών διακίνησης ναρκωτικών και άλλων πηγών προσόδων στην Πολιτεία.

Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι στο Μεξικό. Στην πλειονότητά τους, πιστεύεται πως πρόκειται για θύματα της βίας των συμμοριών. Ομαδικοί τάφοι, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις περιέχουν εκατοντάδες πτώματα, ανακαλύπτονται συχνά σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης