Τόμι Ρόμπινσον: Ποιος είναι ο ακροδεξιός υποψήφιος ευρωβουλευτής που έλουσαν με μιλκσέικ

Τόμι Ρόμπινσον: Ποιος είναι ο ακροδεξιός υποψήφιος ευρωβουλευτής που έλουσαν με μιλκσέικ

Μέσα σε δύο ημέρες «έφαγε» στο κεφάλι δύο μιλσκέικ, το ένα με γεύση φράουλα κατά τη διάρκεια περιοδείας του

skynews
Με δύο μιλκσέικ μέσα σε δύο ημέρες έλουσαν τον ιδρυτή της ισλαμοφοβικής ακροδεξιάς οργάνωσης, «EDL» (English Defence League), Τόμι Ρόμπινσον, Βρετανοί διαδηλωτές ενώ έκανε περιοδεία για τις ευρωεκλογές στο Γουόρινγκτον και το Μπάρι.

Ο εμπνευστής της οργάνωσης που ισχυρίζεται πως αγωνίζεται κατά της ισλαμιστικής απειλής είναι ο Στίβεν Γιάξλεϊ-Λένον, γνωστός με το ψευδώνυμο Τόμι Ρόμπινσον (από το όνομα ενός διάσημου χούλιγκαν).

Το βίντεο που αναρτήθηκε χθες στα social media δείχνει τον Τόμι Ρόμπινσον να διαπληκτίζεται με τον Ντανιάλ Μαχμούντ, έναν 23χρονο Αφγανό πρόσφυγα, ο οποίος του έριξε πάνω του το απολαυστικό ποτό. Ο Ρόμπινσον ανταπέδωσε με γροθιές.

Tommy Robinson has two milkshakes thrown at him in two days


Επίσης, στο επίμαχο βίντεο ένας άντρας, ακούγεται να φωνάζει «αυτό για να είσαι φασίστας".

Ο 23χρονος Αφγανός δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το μιλκσέικ γλίστρησε από το χέρι του .

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ρόμπινσον έκανε και πάλι ντους με μιλκσέικ ενώ έκανε περιοδεία αυτή τη φορά στο Μπάρι ( Greater Manchester).

Σε βίντεο που ανέβασε στην εφαρμογή «Τelegram», ο 36χρονος ακροδεξιός δηλώνει ότι κάποιοι μουσουλμάνοι του έριξαν μιλκσέικ φράουλα...

Κλείσιμο
Τον Μάρτιο, ο Ρόμπινσον ανακοίνωσε ότι θέτει την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές για την βορειοδυτική περιοχή της Αγγλίας, ως ανεξάρτητος.
Πριν από ένα χρόνο ο ακροδεξιός είχε οριστεί από τον ηγέτη του επίσης ακροδεξιού κόμματος Ανεξαρτησίας, Ukip, Γκέραρντ Μπάτεν, ως σύμβουλος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμπινσον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και δύο χρόνια για δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του, ενώ έχει ήδη εκτίσει ποινές φυλάκισης για εγκλήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν απάτες.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έγινε προς τους οπαδούς του με κωδικοποιημένο μήνυμα μέσω της εφαρμογής Telegram, εφόσον έχει απαγορευτεί από τα κυρίαρχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, Twitter, Instagram και Snapchat.

Η υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος στη Βρετανία, σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με πολιτικούς αντιπάλους από εννέα πολιτικά κόμματα που θέτουν επίσης υποψηφιότητα στην περιοχή της βορειοδυτικής Αγγλίας για τις ευρωεκλογές, όπως το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, αλλά και το Ukip, του οποίου είναι σύμβουλος.
Στις ευρωεκλογές του 2014 η βορειοδυτική Αγγλία εξέλεξε οχτώ ευρωβουλευτές, τρεις από τους οποίους προέρχονταν από το Ukip.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης