TIME: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ποζάρει με τον σύντροφό του

TIME: Ο πρώτος ανοιχτά γκέι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών ποζάρει με τον σύντροφό του

«Πρώτη Οικογένεια» είναι ο τίτλος  στο εξώφυλλο του ΤIME – Ο Πιτ Μπάτιγκιγκ διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς με στόχο να φτάσει στον Λευκό Οίκο

time_dimarxos_1
Βετεράνος του πολέμου στο Αφγανιστάν, απόφοιτος του Χάρβαρντ, μιλάει οκτώ γλώσσες και φιλοδοξεί να κερδίσει την αμερικανική προεδρία.

Ο Πιτ Μπάτιγκιγκ, αν και θα πρέπει πρώτα να πείσει τα στελέχη του κόμματός του ότι είναι ο κατάλληλος για τον Λευκό Οίκο, το περιοδικό «Time» του αφιερώνει το πρωτοσέλιδό του.

Ο 37χρονος Μπάτιγκιγκ, δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ με 100 χιλιάδες κατοίκους στην Ιντιάνα, ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού με τον σύζυγό του.

Ο γκέι δήμαρχος παντρεύτηκε πέρυσι τον αγαπημένο του Τσάστιν Γκλέζμαν και πριν από ένα μήνα, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς. Στόχος του είναι να αναμορφώσει τη χώρα με τον μανδύα της νέας γενιάς.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο Πιτ Μπάτιγκιγκ εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά πλατό αναπτύσσοντας τα επιχειρήματά του με το σύνθημα ότι η η χώρα χρειάζεται «μια νέα γενιά ηγεσίας».

Σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις, στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται πίσω από τον γερουσιαστή του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς.
Κλείσιμο
Ο 29χρονος σύντροφός του Τσάστιν, πρώην καθηγητής Θεατρολογίας, τον στηρίζει απόλυτα.

Είναι γιος εργατών και, όπως ο ίδιος λέει, έχει ζήσει στο πετσί του τον εκφοβισμό, την αποξένωση και την σεξουαλική επίθεση. Του αρέσουν τα βιβλία του Χάρι Πότερ και η τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν. Το ζευγάρι έχει δύο σκυλιά.

time_dimarxos
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης