Τουρκία: «Φρούριο» η πλατεία Ταξίμ για την Πρωτομαγιά, συνελήφθησαν πολίτες
Οι αρχές επέτρεψαν να γίνει μια διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στη συνοικία Μπακίρκιοϊ - Διαδηλώσεις, με την έγκριση των αρχών, σε Άγκυρα και Σμύρνη
Αρκετές δεκάδες άνθρωποι που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σήμερα συνελήφθησαν από τις αρχές που είχαν αναπτύξει ισχυρά μέτρα ασφαλείας και είχαν αποκλείσει πολλές συνοικίες της πόλης ενόψει της Πρωτομαγιάς.
Περισσότεροι από 80 άνθρωποι που ήθελαν να πάνε στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ –όπου εδώ και αρκετά χρόνια απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις– συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν να συλλαμβάνονται άνθρωποι και να οδηγούνται σε κλούβες της αστυνομίας στη συνοικία Μπεσίκτας.
Η πλατεία Ταξίμ ήταν πλήρως αποκλεισμένη και πολλοί δρόμοι που οδηγούν σε αυτήν, όπως η λεωφόρος Ιστικλάλ, είχε αποκλειστεί με μεταλλικές μπάρες και οχήματα της αστυνομίας.
Οι αρχές επέτρεψαν να γίνει μια διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στη συνοικία Μπακίρκιοϊ. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι και η προσέλευση των μπλοκ των συνδικάτων και των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζεται.
Η διαδήλωση αυτή διεξάγεται σε τεταμένο πολιτικό πλαίσιο, έναν μήνα μετά τις δημοτικές εκλογές και ενώ ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητά την ακύρωση των αποτελεσμάτων στην Κωνσταντινούπολη, μετά τη νίκη της αντιπολίτευσης. "Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια στροφή, ότι η αλλαγή ξεκίνησε. Αυτή η Πρωτομαγιά θα είναι ακόμη ωραιότερη", σχολίασε ο Μουσταφά Τζομέρτ, ένας υποστηρικτής της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στην κινητοποίηση.
Διαδηλώσεις, με την έγκριση των αρχών, έγιναν επίσης στην Άγκυρα και στη Σμύρνη. Στη Σανλιούρφα, στα νοτιοανατολικά, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα με ένα μίνι-μπας το ποίο μετέφερε διαδηλωτές.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.