Η επιδημία ιλαράς στη Νέα Υόρκη «κλείνει» δύο σχολεία

vaccine-measles-ena

Δεν συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις και ο δήμος διέταξε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας τους - Πρόκειται για δύο εβραϊκά σχολεία στο Μπρούκλιν

Το τμήμα Υγείας του δήμου της Νέας Υόρκης αποφάσισε να κλείσει δύο εβραϊκά σχολεία στο Μπρούκλιν, καθώς δεν εφάρμοσαν τις συστάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ιλαράς.

Τα σχολεία θα πρέπει πλέον να υποβάλλουν γραπτώς τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν προκειμένου να εφαρμόσουν τις υποδείξεις του δήμου, και το σχέδιο αυτό να εγκριθεί, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι.

Ήδη στην Νέα Υόρκη έχουν επίσης κλείσει από τις υγειονομικές αρχές άλλα πέντε σχολεία, για παρόμοιους λόγους.

Η οδηγία του δήμου για τον περιορισμό της επιδημίας της ιλαράς περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τον αποκλεισμό μαθητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Εκτός από ιδρύματα, σχολεία, κλινικές, ο δήμος επιβάλει πρόστιμα που ξεκινούν από 1000 δολάρια και σε ιδιώτες, εάν αποδειχθεί ότι παραβλέπουν τους κανόνες ασφαλείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων ιλαράς στις ΗΠΑ είναι παιδιά, που δεν έλαβαν το εμβόλιο της ιλαράς. Το 9% των ασθενών νοσηλεύονται, ενώ το 3% υπέστη πνευμονία, επισήμανε σήμερα ο διευθυντής των (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ. «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν θάνατοι» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Η επιδημία επικεντρώνεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι από τον Οκτώβριο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 390 κρούσματα, ιδίως στα παιδιά των κοινοτήτων των ορθόδοξων εβραίων του Μπρούκλιν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nigiria_sklavoi

Κατά της διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο "σχολείο" της Ριγκάσα, στην Πολιτεία Καντούνα, βρέθηκαν 147 αλυδοσεμένοι άνθρωποι, εκ των οποίων οι 22 ήταν γυναίκες και 4 ανήλικοι - Πρόκειται για την τέταρτη έρευνα σε τέτοιο ίδρυμα μέσα σε διάστημα ενός μήνα

biden_gios

Ο γιός του Τζο Μπάιντεν, εκ των πρωταγωνιστών του «ουκρανικού» που έχει συνταράξει την πολιτική ζωή των ΗΠΑ, τόνισε πως «δεν έκανε κάποιο λάθος»  - «Ζω τη ζωή μου χωρίς να κρύβομαι» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

livanos

Υπουργός Οικονομικών και πρωθυπουργός της χώρας συμφώνησαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού που δεν θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους φόρους ή τέλη - Τρίτη μέρα διαδηλώσεων το Σάββατο στη Βηρυτό και στις άλλες πόλεις