Η επιδημία ιλαράς στη Νέα Υόρκη «κλείνει» δύο σχολεία

Η επιδημία ιλαράς στη Νέα Υόρκη «κλείνει» δύο σχολεία

Δεν συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις και ο δήμος διέταξε την προσωρινή διακοπή της λειτουργίας τους - Πρόκειται για δύο εβραϊκά σχολεία στο Μπρούκλιν

vaccine-measles-ena
Το τμήμα Υγείας του δήμου της Νέας Υόρκης αποφάσισε να κλείσει δύο εβραϊκά σχολεία στο Μπρούκλιν, καθώς δεν εφάρμοσαν τις συστάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ιλαράς.

Τα σχολεία θα πρέπει πλέον να υποβάλλουν γραπτώς τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν προκειμένου να εφαρμόσουν τις υποδείξεις του δήμου, και το σχέδιο αυτό να εγκριθεί, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι.

Ήδη στην Νέα Υόρκη έχουν επίσης κλείσει από τις υγειονομικές αρχές άλλα πέντε σχολεία, για παρόμοιους λόγους.

Η οδηγία του δήμου για τον περιορισμό της επιδημίας της ιλαράς περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τον αποκλεισμό μαθητών που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Εκτός από ιδρύματα, σχολεία, κλινικές, ο δήμος επιβάλει πρόστιμα που ξεκινούν από 1000 δολάρια και σε ιδιώτες, εάν αποδειχθεί ότι παραβλέπουν τους κανόνες ασφαλείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων ιλαράς στις ΗΠΑ είναι παιδιά, που δεν έλαβαν το εμβόλιο της ιλαράς. Το 9% των ασθενών νοσηλεύονται, ενώ το 3% υπέστη πνευμονία, επισήμανε σήμερα ο διευθυντής των (CDC) Ρόμπερτ Ρέντφιλντ. «Προς το παρόν, δεν υπάρχουν θάνατοι» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Κλείσιμο
Η επιδημία επικεντρώνεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι από τον Οκτώβριο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 390 κρούσματα, ιδίως στα παιδιά των κοινοτήτων των ορθόδοξων εβραίων του Μπρούκλιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης