Εκλογές στην Ισπανία: Νίκη Σάντσεθ χωρίς αυτοδυναμία - Τέταρτο με μεγάλες απώλειες το Podemos

spain_main1

Με καταμετρημένο το 91,48% των ψήφων, καμία πολιτική συμμαχία δεν εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα χρειαστεί να συμμαχήσει με μικρότερα κόμματα, για να αποφευχθεί ένα κοινοβουλευτικό αδιέξοδο - Το Podemos χάνει 29 έδρες και ξεπερνάει μόνο το ακροδεξιό Vox, αλλά προσβλέπει σε συγκυβέρνηση με Σάντσεθ και άλλο κόμμα

Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα είναι ο νικητής των εκλογών στην Ισπανία και με τη συνεργασία των Ποδέμος και άλλων μικρότερων αριστερών κομμάτων αναμένεται να συγκεντρώσει την απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών, για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση της χώρας.

Με καταμετρημένο το 91,48% των ψήφων, στις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, οι Σοσιαλιστές (PSOE) του Πέδρο Σάντσεθ εξασφαλίζουν 122 έδρες, χωρίς να συγκεντρώνουν αυτοδυναμία, ακολουθεί το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) με 65 έδρες, οι Ciudadanos με 57 έδρες, οι Podemos με 42 έδρες, το ακροδεξιό Vox με 24 έδρες.

«Το μπλοκ της Αριστεράς κερδίζει αυτό της Δεξιάς, που συγκεντρώνει συνολικά 146 έδρες» γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς: Λαϊκό Κόμμα 65, Πολίτες 57 και Vox 24.

Οι Podemos πάντως μετράνε 29 έδρες λιγότερες από τις εκλογές του 2016.

Όπως σημειώνει ο Guardian, οι σημερινές γενικές εκλογές στην Ισπανία ενδέχεται να είναι οι χειρότερες στην εκλογική ιστορία για το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP). Το 2016, το PP, υπό την ηγεσία του Μαριάνο Ραχόι, κέρδισε 137 έδρες, την ώρα που στις εκλογές της 28ης Απριλίου εξασφαλίζει έως τώρα 65 έδρες. Το Λαϊκό Κόμμα πάντως δεν παίρνει έδρα στη Χώρα των Βάσκων και παίρνει μόνο μία έδρα στην Καταλονία, στην επαρχία της Βαρκελώνης.

Σε 75,41% ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές, ένα ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν εννέα ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές του 2016, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Αυτή ήταν η τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Βάσει των πρώιμων αποτελεσμάτων, καμία πολιτική συμμαχία δεν εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα χρειαστεί να συμμαχήσει με μικρότερα περιφερειακά κόμματα, για να αποφευχθεί ένα κοινοβουλευτικό αδιέξοδο.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

VOX

ΜΟΝΟ VOX!!!!

Ξεστραβωθείτε επιτέλους !

Βρε ντόπιοι άπλυτοι, γιατί πανηγυρίζετε για τη συντριβή των άπλυτων της Ισπανίας ? Τόσο ανώμαλοι είσαστε ?

@@

Ναι καλά, θα «κυβερνήσει»

Ο λαός μίλησε

και τέλος οι Πορδέμος. Αρκετά μας απασχόλησαν. Έτσι θα φύγει από τη ζωή μας και ο Σύριζα σε λίγους μήνες και δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ πια. Κάποτε αυτή η πενταετία θα φαντάζει σαν ένα κακό όνειρο.

r

Τόση προώθηση το ΒΟΞ και πήρε μόνο 24 έδρες; Τι κάνανε τόσο καιρό; Έλεος!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΕΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΙΜΟΥ ΜΕ ΚΟΤΣΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΩΤΕΡΟ ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΙ(ΚΑΣΑΔΟ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Konstantinos de Grecia

Μεγάλη ήττα για τους αναρχοάπλυτους. Άντε και στα δικά μας σε λίγο!

Argie

Ούτε της μισές από της έδρες που είχε δεν μάζεψε η ΝΔ της Ισπανίας και μιλάτε για τους Podemos....98 δημοσκοπήσεις τι έλεγαν εκεί!?!?

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Βλάκα Argie οι δημοσκοπήσεις στην Ισπανία έδιναν πρώτο κόμμα τον Σάντσεθ και κέρδισε . Μάλλον είσαι και κουφός

Ο Φάπας ο μαυροζώνης

Το Πασόκ δικαιούται να πανηγυρίζει .Εσείς στο Σύριζα μαζί με τα άπλυτα των podemos

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης