Ο πρόεδρος της Σρι ΛάνκαΜαϊθριπάλα Σιρισένα ανακοίνωσε σήμερα πως απαγορεύει την κάλυψη προσώπου με ισλαμικές μαντίλες.
Νωρίτερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Σρι Λάνκα και ο θρησκευτικός οργανισμός που εκπροσωπεί μουσουλμάνους κληρικούς της χώρας, συζήτησε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της μπούρκας στη χώρα.
Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, μετά τις φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στη χώρα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, οι οποίες άφησαν περίπου 270 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.
«Αυτή η απαγόρευση στοχεύει να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια. Κανείς δεν πρέπει να καλύπτει το πρόσωπό του προκειμένου να περιπλέξει την αναγνώρισή του» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η προεδρία.
Αυτό το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από αύριο Δευτέρα, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι επιθέσεις που έπληξαν εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη Σρι Λάνκα είναι οι χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει η χώρα από το τέλος του εμφυλίου πολέμου το 2009.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Ο τουρισμός και η εστίαση είναι δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπου η εξειδίκευση και η σωστή εκπαίδευση ανοίγουν τον δρόμο για μια καριέρα με προοπτικές
Με προνομιακές εκπτώσεις και αποκλειστικά οφέλη σε προηγμένα ψηφιακά εργαλεία και λύσεις συνδεσιμότητας, το MagentaONE Business της COSMOTE TELEKOM προσφέρει ουσιαστική αξία στις επιχειρήσεις.