Και ο Τζο Μπάιντεν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020

Και ο Τζο Μπάιντεν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε επισήμως πως θα διεκδικήσει το χρίσμα για την υποψηφιότητα της προεδρίας της χώρας - Στην ίδια κούρσα ακόμα 19 πολιτικοί μέχρι στιγμής - Τη... σκόνη του Τζο Μπάιντεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις

joe-biden-ekloges
Ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε επισήμως σήμερα την είσοδό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2020.

«Είμαστε στη μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους», δηλώνει ο Μπάιντεν σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ, και καλεί τους ψηφοφόρους να αρνηθούν μια δεύτερη θητεία στον ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιστότοπου «Politico» και του ινστιτούτου «Morning Consult», ο Μπάιντεν μπαίνει δυναμικά στην κούρσα των προεδρικών εκλογών του 2020 καθώς προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη από τις 19 έως τις 21 Απριλίου σε δείγμα 1.992 ψηφοφόρων, ο Μπάιντεν αποσπά ποσοστό 42% ενώ ο Τραμπ μόλις 34%.

Για τρίτη φορά, ο Μπάιντεν αναμένεται να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, όπως αναφέρουν οι «Financial Times».

Κλείσιμο
Με όπλο στην φαρέτρα του την πολιτική του εμπειρία - σχεδόν 50 χρόνια - ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω βίντεο.

Σύμφωνα πάντως με τους υποστηρικτές του, ο 77χρονος Τζο Μπάιντεν είναι ο ιδανικός υποψήφιος λόγω των ισχυρών δεσμών που διατηρεί με τα οργανωμένα σωματεία των εργαζομένων.

Το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Δημοκρατικών αναμένεται να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία τη Δευτέρα στο Πίτσμπουργκ μιλώντας στους εργαζόμενους στον τομέα του χάλυβα.

Μέχρι στιγμής, για το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς οι υποψήφιοι είναι 19.

Στην προεκλογική εκστρατεία συμμετέχουν έξι γυναίκες, τρεις Αφροαμερικανοί, ένας ισπανόφωνος, ένας Ασιάτης-Αμερικανός και ένας δηλωμένος ομοφυλόφιλος, ο Πιτ Μπούτατζετζ, ο οποίος είναι τουλάχιστον σαράντα χρόνια πιο νέος από τον Μπάιντεν.


Joe Biden For President: America Is An Idea
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης