Πούτιν: Η Πιονγκγιάνγκ θέλει εγγυήσεις για την ασφάλειά της για να πει «ναι» στην αποπυρηνικοποίηση

Πούτιν: Η Πιονγκγιάνγκ θέλει εγγυήσεις για την ασφάλειά της για να πει «ναι» στην αποπυρηνικοποίηση

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο σεβασμός του «διεθνούς δικαίου» και όχι «του δικαίου του ισχυρότερου» θα επιτρέψει μια επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ

im12
Έληξε πριν από λίγο η συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν που πραγματoποιήθηκε στη Ρωσία.

Ο Κιμ που θα παραμείνει στο Βλαδιβοστόκ για μία ημέρα ακόμη, έφυγε από τον τόπο της συνάντησης με αυτοκίνητο.

kor3443


Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αποκομίσει «εγγυήσεις για την ασφάλεια και την κυριαρχία της» από τη διεθνή κοινότητα σε αντάλλαγμα για μια αποπυρηνικοποίηση.

«Η Βόρεια Κορέα έχει ανάγκη από εγγυήσεις για την ασφάλεια και την κυριαρχία της», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την πρώτη συνάντηση κορυφής με τον Κιμ στο Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή.


Κλείσιμο

Ο Πούτιν είπε ακόμη ότι ο σεβασμός του «διεθνούς δικαίου» και όχι «του δικαίου του ισχυρότερου» θα επιτρέψει μια επίλυση της κρίσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.

«Το πιο σημαντικό είναι να αποκαταστήσουμε (...) την ισχύ του διεθνούς δικαίου και να επανέλθουμε σε μια κατάσταση όπου το διεθνές δίκαιο, και όχι πλέον το δίκαιο του ισχυρότερου, θα καθορίζει τις διεθνείς υποθέσεις», δήλωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης