Επιδημία ιλαράς «σαρώνει» τις ΗΠΑ

Ilara_Usa

Πρόκειται για το χειρότερο ξέσπασμα από την εξάλειψη της ασθένειας το 2000 με 695 κρούσματα από την αρχή της χρονιάς


Έχουν καταγραφεί από την αρχή της χρονιάς 695 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στις ΗΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή είναι η χειρότερη επιδημία της μολυσματικής ασθένειας από την επίσημη εξάλειψη του ιού που την προκαλεί το 2000, ανακοίνωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ομοσπονδιακός οργανισμός υγείας της χώρας.

Συνολικά πλήττονται 22 αμερικανικές Πολιτείες, πάντως οι μεγαλύτερες εστίες βρίσκονται στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον, διευκρίνισε ο οργανισμός.

«Όσο περισσότερο συνεχίζονται τα ξεσπάσματα, τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα η ιλαρά να αποκτήσει ξανά μόνιμο έρεισμα στις ΗΠΑ», προειδοποίησαν τα CDC σε ανακοίνωσή τους.

Μολονότι ο ιός εξαλείφθηκε το 2000 -- πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φορείς του καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου -- μπορεί να σημειώνονται ξεσπάσματα εξαιτίας της έλευσης ταξιδιωτών από χώρες όπου η ιλαρά είναι κοινή ασθένεια, εξήγησε ο οργανισμός.

Χθες ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 667 που είχαν καταγραφεί το 2014, την χρονιά με το προηγούμενο ιστορικό υψηλό κρουσμάτων ιλαράς μετά την επίσημη εξάλειψή της.

Η μεγαλύτερη εστία από κάθε άλλη στη χώρα εντοπίζεται στην πόλη της Νέας Υόρκης. Υγειονομικοί αξιωματούχοι της μεγαλούπολης σημείωσαν χθες ότι έχουν καταγραφεί 390 κρούσματα από τον Οκτώβριο, κυρίως μεταξύ παιδιών οικογενειών ορθόδοξων εβραίων του Μπρούκλιν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κεντρί

Μόνο λάθρο δεν είναι οι ορθόδοξοι Εβραίοι με τα κοτσιδάκια εδώ στο Williamsburg στο Brooklyn. Απλά ζουν 1800 πριν και θα πάρουν μπάλα όλο τον πλανήτη με τις ιδέες τους περί υγείας...

xx

ο κόσμος χρειάζεται άμεσα έναν παγκόσμιο πόλεμο χαρακωμάτων για τουλάχιστον μια δεκαετία

Σκεπτόμενος Πολίτης

Οι συνεχείς και ανεμπόδιστες πολιτισμικές και διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των λαών έχουν και παρενέργειες. Ιδίως αν πρόκειται για λάθρα εισερχόμενους ασθενείς. Τι να κάνουμε τώρα;;; Κάντε καμιά προσευχή να περάσει η κρίση.

test iq

"σκεπτόμενε πολίτη" μόνο που οι ορθόδοξοι Εβραίοι του Μπρούκλυν δεν είναι μετανάστες πρόσφατοι, απλά οι ιδέες τους για την επιστήμη (αντίθετοι στον εμβολιασμό κτλ) τους έκαναν να είναι ευάλωτοι στην μετάδοση της ασθένειας. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΡΑ!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lyon_main01

Πακέτο - βόμβα με καρφιά, μπουλόνια  και βίδες εξερράγη σε πεζόδρομο - Στους 13 οι τραυματίες, εκ των οποίων ένα παιδί   - Για επίθεση μιλά ο Μακρόν - Η Αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα, αναζητείται ένας ύποπτος

6