Ο Τραμπ στέλνει «ένοπλους στρατιώτες» στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Τραμπ στέλνει «ένοπλους στρατιώτες» στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σ' αυτή την κίνηση έπειτα από ένα επεισόδιο με Μεξικανούς στρατιωτικούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι εν δυνάμει συνεργοί λαθρέμπορων ναρκωτικών

do12
Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει «ένοπλους στρατιώτες» στα σύνορα έπειτα από ένα επεισόδιο με Μεξικανούς στρατιωτικούς, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι εν δυνάμει συνεργοί λαθρέμπορων ναρκωτικών.

«Μεξικανοί στρατιώτες σημάδεψαν πρόσφατα με τα όπλα τους στρατιώτες της Εθνοφρουράς μας, απ' ό,τι φαίνεται σε μια τακτική αντιπερισπασμού για λαθρεμπόρους ναρκωτικών στα σύνορα (...) Στέλνουμε αμέσως ένοπλους στρατιώτες στα σύνορα», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.



Ο ίδιος κατηγόρησε το Μεξικό ότι δεν «κάνει ουσιαστικά τίποτε» για να σταματήσει τους παράτυπους μετανάστες και να τους στείλει πίσω στη χώρα προέλευσής τους.

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε σε ποιο γεγονός αναφέρεται, όμως το CNN είχε μεταδώσει ρεπορτάζ για ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στις 13 Απριλίου κοντά στο Κλιντ του Τέξας και στη διάρκεια του οποίου έξι μεξικανοί στρατιώτες έστρεψαν τα όπλα τους προς δύο αμερικανούς στρατιώτες, που βρίσκονταν σε αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, και αφόπλισαν τον έναν απ' αυτούς.

Κλείσιμο
Το περιστατικό φέρεται ότι σημειώθηκε στην αμερικανική πλευρά των συνόρων.

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με μεξικανούς αξιωματούχους για να σχολιάσουν τη δήλωση του Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε επίσης το Μεξικό να κάνει περισσότερα για να μπλοκάρει ένα νέο καραβάνι μεταναστών και αιτούντων άσυλο που διασχίζει τη χώρα με κατεύθυνση τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ένα πολύ μεγάλο Καραβάνι πάνω από 20.000 ανθρώπων άρχισε να ανεβαίνει περνώντας από το Μεξικό», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter. «Μειώθηκε σε μέγεθος από το Μεξικό, όμως εξακολουθεί να έρχεται. Το Μεξικό πρέπει να συλλάβει τους υπόλοιπους ή θα αναγκασθούμε να κλείσουμε αυτό το τμήμα του Συνόρου και να καλέσουμε τον Στρατό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης