Σρι Λάνκα: Ελεγχόμενη έκρηξη κοντά σε κινηματογράφο του Κολόμπο

Σρι Λάνκα: Ελεγχόμενη έκρηξη κοντά σε κινηματογράφο του Κολόμπο

Η αστυνομία  υποπτεύονταν πως μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβα 

srli
Η αστυνομία της Σρι Λάνκα γνωστοποίησε σήμερα ότι προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη αφού εντόπισε μηχανάκι, στο οποίο τα στελέχη της υποπτεύονταν πως μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβα και το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της χώρας, μερικά 24ωρα μετά τη σειρά επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους.

Στο μηχανάκι δεν υπήρχαν εκρηκτικές ύλες, διευκρίνισε πάντως η αστυνομία.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μέσω ενός από τα όργανα προπαγάνδας της, του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, χθες Τρίτη. Υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τη σφαγή σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας που διέπραξε ένας αυστραλός ακροδεξιός τον Μάρτιο, όταν έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης