Βραζιλία: 22 νεκροί από την κατάρρευση αυθαιρέτων σε φαβέλα του Ρίο

Βραζιλία: 22 νεκροί από την κατάρρευση αυθαιρέτων σε φαβέλα του Ρίο

Ακόμα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια των αυθαιρέτων που κατέρρευσαν την 12η Απριλίου - Ακόμη ένα πρόσωπο συνεχίζει να αγνοείται

fabela
Το πυροσβεστικό σώμα του Ρίο ντε Tζανέιρο ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ανέσυρε άλλα δύο πτώματα από τα συντρίμμια αυθαίρετων κατασκευών που κατέρρευσαν την 12η Απριλίου σε φαβέλα, εξέλιξη που αύξησε σε 22 νεκρούς τον απολογισμό της καταστροφής αυτής.

Ακόμη ένα πρόσωπο συνεχίζει να αγνοείται, διευκρίνισε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο Ρίο. Η κατάρρευση των αυθαιρέτων είχε επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου δέκα άνθρωποι, από τους οποίους τρεις συνέχιζαν να νοσηλεύονται χθες Σάββατο.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε τη 12η Απριλίου στη Μουζέμα, φτωχή γειτονιά στο δυτικό τμήμα της μεγαλούπολης, που ελέγχεται από ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας και όπου πολλά κτίσματα έχουν ανεγερθεί παράνομα, χωρίς να δίνεται καμία σημασία στον πολεοδομικό κανονισμό. Τα δύο κτίσματα που κατέρρευσαν είχαν ανεγερθεί στην πλαγιά πετρώδους λόφου.

Desabamento de Prédio zona oeste do Rio de Janeiro


Προχθές Παρασκευή η αστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία και απάτη σε βάρος τριών υπόπτων, ένας εκ των οποίων φέρεται να είναι ο εργολάβος που ανήγειρε τα δύο κτίρια τα οποία κατέρρευσαν και οι άλλοι δύο οι μεσίτες οι οποίοι τα πούλησαν.

Κλείσιμο
Αρκετές φαβέλες στο δυτικό Ρίο ελέγχονται από ένοπλες ομάδες οι οποίες, απόντος του Κράτους, εξασφαλίζουν έσοδα πωλώντας οικόπεδα, ανεγείροντας αυθαίρετα, προσφέροντας -- παράνομα -- υπηρεσίες ηλεκτροδότησης αλλά και συγκοινωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης