«Συναγερμός» από δερματολόγους 70 χωρών: Μην κάνετε εμφυτεύσεις μαλλιών στην Τουρκία

2647040

Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών χαμηλού κόστους

Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών που εκτελούνται από μη εξειδικευμένο προσωπικό μπορούν να αφήσουν αφύσικα αποτελέσματα και να προκαλέσουν λοιμώξεις, γράφει η ισπανική εφημερίδα El Periodico, τονίζοντας ότι η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Μαλλιών ξεκινά μια ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με τους κινδύνους των πειρατικών κλινικών.

«Ειδικά για την Τουρκία, μια χώρα στην οποία η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τα κέντρα εμφύτευσης μαλλιών και γι' αυτό είναι φθηνότερα από ό, τι στην Ισπανία, οι Δερματολόγοι έχουν σημάνει συναγερμό» γράφει η ισπανική εφημερίδα.

Σε πολλές χώρες έχουν πολλαπλασιαστεί τα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών που έχουν ρίξει πολύ τις τιμές, γεγονός που έχει οδηγήσει τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Προσοχή σε κλινικές εμφύτευσης μαλλιών «χαμηλού κόστους», επειδή το φθηνό μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβό και όχι μόνο αισθητικά, αλλά και για την υγεία.

Η Διεθνής Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS)στην οποία μετέχουν πάνω από 1.000 γιατροί από 70 χώρες, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για να πείσει όσους θέλουν να κάνουν εμφύτευση μαλλιών να αναγνωρίζουν τις πιο επικίνδυνες πρακτικές και κυρίως να ενημερώνονται πριν αφήσουν τα κεφάλια τους σε συγκεκριμένα χέρια και να επιλέγουν τα κέντρα που προσφέρουν εγγυήσεις.

Γιατροί και άπειρο προσωπικό

Η ISHRS αναφέρει ότι το 77,5% των ερωτηθέντων γιατρών ισχυρίζονται ότι έχουν παρακολουθήσει έξι ή περισσότερες περιπτώσεις ετησίως ασθενών με αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Έτσι, σε ορισμένες «πειρατικές κλινικές», ιδιαίτερα την Τουρκία, οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται από «τεχνικούς» και όχι από γιατρούς.

Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν τους υποψήφιους για μεταμόσχευση μαλλιών να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία όσα κέντρα ζητούν, για παράδειγμα στην Ισπανία, λιγότερο από 4.000 ευρώ.

Και αυτό γιατί πέρα από τα αισθητικά προβλήματα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Διάγνωση μέσω φωτογραφιών

Το πρόβλημα μεταμόσχευσης στην Τουρκία για παράδειγμα είναι ότι συνήθως η διάγνωση του κατά πόσον ή όχι θα μπορεί να κάνει το εμφύτευμα και αν υπάρχει μια καλή πρώτη ύλη, έχει γίνει εξ αποστάσεως, μέσω φωτογραφιών, και μερικές φορές η ανάλυση αποτυγχάνει. Και αν προκύψουν επιπλοκές ή ο πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος, είναι δύσκολο να διεκδικήσει αποζημίωση λόγω και της απόστασης.

Στην Ισπανία η νομοθεσία είναι πιο προστατευτική, αλλά υπάρχουν και κλινικές χαμηλού κόστους, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν παρόμοιες ζημίες. Σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 45% όσων κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών στην Ισπανία είναι πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Ο Σέρτζιο Βάνο, Διευθυντής της Μονάδας Τριχολογίας του νοσοκομείου Ramón y Cajal λέει ότι «πολλοί άνθρωποι θεωρούν τη μεταμόσχευση μαλλιών σαν να πηγαίνουν στην αγορά για να αγοράσουν γάλα και ψάχνουν για φθηνότερα σούπερ μάρκετ, λες και το προϊόν είναι το ίδιο και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Ο δρ Βάνο συνιστά να είναι επιφυλακτικοί, τουλάχιστον στην Ισπανία, όσοι βρίσκουν λύσεις για μεταμοσχεύσεις μαλλιών που κοστίζουν λιγότερο από 4.000 έως 5.000 ευρώ.

Η σωστή ιατρική διάγνωση μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με λιγότερο επιθετικές και περίπλοκες τεχνικές από ό,τι οι μεταμοσχεύσεις. Υπό αυτή την έννοια, προειδοποιεί ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχει ιατρική θεραπεία που να αποτρέπει την φαλάκρα. «Στην πλειοψηφία των ασθενών, εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, μπορείτε να αποφύγετε την απώλεια μαλλιών», προειδοποιεί ο δρ Βάνο.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

planet

Δερματολόγοι η χειρότερη φάρα γιατρών που ασχολούνται με τρίχες και βγάζουν εκατομμύρια αφορολογητα. Ούτε στα 70 δεν βγαίνουν στην σύνταξη.

Μπουρδες!

Οι τουρκοι παιρνουν την δουλεια των "φουσκωμενων" ευρωπαιων και για αυτο αρχισαν την δυσφημηση.

Βρε σείς!

Πολλοί καραφλοί μαζεύτηκαν εδώ, και τρέχουν στον Τούρκο για να τους κάνει μακρυμάλληδες! Αφήστε τα κόμπλεξ και κυκλοφορείστε όπως σας έφτιαξε η φύση ! Άλλου είναι η γοητεία του άντρα όχι στα μαλλιά του!!!!

Τζέισον Στέιθαμ

Όσο εξελίσεται ο άνθρωπος χάνει το τρίχωμα του.

Μαρμίτα ΟΛΑ

Η γοητεία είναι στη τσέπη

Ο μπουκλακιας στο κστω

Κεφαλι να ειναι καλα....

Ζουγκλα

ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ! Η ΚΑΡΑΦΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΕΡΩΤΩ, ΟΙ ΕΜΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΡΚΕΙ ΠΟΛΥ.. ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΕΝΑ???

Λαμπρινή

Πού να δείτε την Οδοντιατρική κλινική μπαίνοντας στη Βόρεια Μακεδονία. Ούτε στο Μπέβερλυ Χιλς... Δεν ξέρω κι εκεί αν βγάζουν μάτι ή δόντι πάντως οι τιμές είναι μισές και κάτω των ελληνικών.

Δημήτρης Υψηλαντοπουλος

Παιδαρε, και Χόλιγουντ σμαιλ και μπυροκοιλια δεν ταιριάζουν... Διαλεξε: Η γκλίτσα η αι φον... +ο επισκοπος Βλαχομπογδανιας και έξαρχος Ρότερνταμ Δημήτριος Υψηλαντοπουλος κατά κόσμον Χρήστος Γατος

ανιστόριτος

Δεν υπάρχει Β. Μακεδονία: Σκόπια μόνο ή αλλιώς διάβασε κάνα σοβαρό βιβλίο ιστορίας για να καταλάβεις πόσοι ηλίθιοι Έλληνες - δες υπάρχουν, σαν εσένα, που νομίζουν ότι ένα οποιοδήποτε κράτος μπορεί να διεκδικεί και να κλέβει κατοχυρωμένο πολιτισμικά και νομικά όνομα και πολιτισμό άλλου κράτους.... Άι σιχτίρ Γίδι!

Παραμύθια

μια χαρά είναι οι τούρκοι γιατροί απλώς τους χαλάνε την σούπα επειδή οι τιμές να χαμηλότερες..Γιατροί με εκατομμύρια καταθέσεις λές και είναι εφοπλιστές να κοπούν..υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια

έτσι

..ελληνάρες ιατροί και χωρίς απόδειξη, δηλαδή χωρίς να πληρώνουν φόρους στο κράτος.

ΔΡ Γεώργος Τενεκές

Στην τουρκία μαζί με τις φύτρες φυτεύουν και μικροτσιπ και ελέγχουν τον εγκέφαλο σου.

aaa

Καλά δείτε πρώτα τι superlux εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας έχουν παγκοσμίου φήμης πλαστικοι στην Τουρκία (πχ. Dr Koray Erdogan, Dr Erkan Demirsoy) και δεν είπε κανεις οτι κάνει €500 εκει. €2-2.5 η φύτρα κοστίζει όταν στην Αγγλία έχει €12-15. Τα 2-3-5 χιλιαρικα τα σκας για απλή επέμβαση. Απλά είναι το 1/3 του κόστους απο Αμερικη-Αγγλία και πάνε όλοι εκεί.

Καραφλος

Για Βουλγαρια ειμαστε οκ ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ata

Ο αστυνομικός είχε πάει στην οικία της 28χρονης για να την ελέγξει, μετά από ειδοποίηση ενός γείτονα που είχε δει ανοιχτή την πόρτα, και ανησύχησε για εκείνη και τον 8χρονο ανιψιό της

jihad_ar

Επικίνδυνοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που αιχμαλωτίστηκαν και κρατούνται από τους Κούρδους σε φυλακές-στρατόπεδα στα βορειοδυτικά εδάφη της Συρίας, είναι έτοιμοι να φύγουν για τη Δύση

7
ecuador

Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίστηκαν, προτού οι δύο πλευρές συμφωνήσουν να αρχίσει προετοιμασία για «ένα νέο διάταγμα, που θα ακυρώνει το διάταγμα 883», με το οποίο καταργήθηκε η επιδότηση των καυσίμων