«Καθαρός» ο Τραμπ από την έκθεση του Μάλερ

«Καθαρός» ο Τραμπ από την έκθεση του Μάλερ

Έπειτα από έρευνα 22 μηνών, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα για το αν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης δικαιοσύνης, όμως ταυτόχρονα δεν τον απαλλάσσει

don12
Χαμογελαστός ποζάρει στο εξώφυλλο της εφημερίδας «New York Post» ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης έκθεσης Μάλερ.

Έπειτα από έρευνα 22 μηνών, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα για το αν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης δικαιοσύνης, όμως ταυτόχρονα δεν τον απαλλάσσει.

Το πόρισμα περιλαμβάνει, ωστόσο, μια σειρά από περιστατικά στα οποία ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε ενέργειες για να δυσκολέψει τις έρευνες.

Για το νομικό επιτελείο του Αμερικανού προέδρου που «χτένισε» το πόρισμα, ο Τραμπ είναι «καθαρός».

Μιλώντας σε μια εκδήλωση με τραυματισμένους στρατιώτες στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ δήλωσε:

«Έχω μια καλή ημέρα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης και πρόσθεσε:

Κλείσιμο
«Ονομάζεται (απουσία) συνωμοσίας, (απουσία) παρακώλυσης». «Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ δεν θα υπάρξει».

Μπορεί στις δηλώσεις του ο Τραμπ να πανηγυρίζει γεμάτος αυτοπεποίθηση, όμως τον είχε λούσει κρύος ιδρώτας όταν ενημερώθηκε ότι ο Ρόμπερτ Μάλερ θα αναλάμβανε την έρευνα στο επιτελείο του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πίστευε ότι ο διορισμός ενός ειδικού εισαγγελέα που θα αναλάμβανε την ομοσπονδιακή έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 θα σήμαινε «το τέλος της προεδρίας του», σύμφωνα με την έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ.

Όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ενημέρωσε τον Τραμπ για τον διορισμό του Μάλερ, τον Μάιο του 2017, ο πρόεδρος έγειρε πίσω στην καρέκλα του και είπε: «Ω Θεέ μου. Αυτό είναι φριχτό. Είναι το τέλος της προεδρίας μου. Την έχω άσχημα».

Στην έκθεση των 448 σελίδων περιγράφονται οι προσπάθειες του Τραμπ να εμποδίσει τον διορισμό του Μάλερ κατηγορώντας τον Σέσιονς ότι δεν έκανε τα πάντα για να τον παρεμποδίσει. Ο Σέσιονς, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο, θυμάται ότι ο Τραμπ του είπε: «Υποτίθεται ότι θα με προστάτευες».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είπε ποτέ ότι αυτό είναι το τέλος της προεδρίας του», έσπευσε να διευκρινίσει η σύμβουλος επικοινωνίας στο Λευκό Οίκο, Κέλιαν Κόνγουει, διαψεύδοντας το περιεχόμενο της έκθεσης.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Μάλερ, ο σύζυγός της, ένας από τους διακεκριμένους Αμερικανούς δικηγόρους, Τζορτζ Κόνγουει, έκανε για μία ακόμη φορά καυστικά σχόλια σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καρκίνος για την κυβέρνηση», δήλωσε ο Τζόρτζ Κόνγουει φέρνοντας για μία ακόμη φορά σε δύσκολη θέση την σύζυγό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης