Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς η τοπική αστυνομία αλλά και το FBI ερευνά μια σοβαρή «απειλή» από ένα ύποπτο άτομο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα περισσότερα από 20 σχολεία συμπεριλαμβανομένου και του περιβόητου Γυμνασίου Κολουμπάιν θα παραμείνουν κλειστά.
Πιο συγκεκριμένα το γραφείο του Σερίφη του Jefferson County έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μια γυναίκας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εξαπέλυσε απειλές, οι οποίες οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων.
Πρόκειται για την 18χρονη Σολ Παΐς, η οποία περιγράφεται ως λευκή μετρίου αναστήματος με καστανά μαλλιά.
Σύμφωνα με το FBI, η ύποπτη δηλώσει «ξετρελαμένη» με το μακελειό του λυκείου Κολουμπάιν, η οποία συνέβη την 20η Απριλίου του 1999 και είχε ως τραγικό απολογισμό 13 νεκρούς (12 μαθητές και ένας καθηγητής), καθώς και 24 τραυματίες. Οι δύο δράστες, τελειόφοιτοι μαθητές Έρικ Χάρρις και Ντάϊλαν Κλέμπολντ, στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι