Παναγία των Παρισίων: Μετά από ατέλειωτες ώρες καταστροφής έσβησε η φωτιά

panagia_parision1

«Η πυρκαγιά έχει σβήσει και θα συνεχίσουμε… να ψύχουμε διάφορα ζεστά μέρη», δήλωσε ο συνταγματάρχης Γκαμπριέλ Πλους

Η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν για ώρες καταστρέφοντας τον καθεδρικό ορόσημο στο Παρίσι έχει σβήσει, δήλωσε ο συνταγματάρχης Γκαμπριέλ Πλους, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Παρισιού.

«Η πυρκαγιά έχει σβήσει και θα συνεχίσουμε… να ψύχουμε διάφορα ζεστά μέρη [του κτιρίου], συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου, για να βεβαιωθούμε ότι η φωτιά δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε ο Πλους.

Η πυρκαγιά στην περιοχή του ενταγμένου στο καθεστώς παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO ξέσπασε περίπου στις 6:50 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με το πυροσβεστικό τμήμα του Παρισιού. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης δείχνουν ότι η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε κατά λάθος κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στον καθεδρικό ναό.

Συνολικά 400 πυροσβέστες έδωσαν «μάχη» με τη φωτιά, επιχειρώντας να περιορίσουν την επέκτασή της.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

state_turkey

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης επεσήμανε για μία ακόμη φορά τις «σοβαρές συνέπειες» που θα επιφέρει στις αμυντικές σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα η αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος

WHITE

Ευθυγραμμίζει την πολιτική των ΗΠΑ με το εθνικό μας συμφέρον και τις πολιτικές που απαιτούνται για να προωθηθεί η συνεργασία που υπάρχει ήδη στην περιοχή ώστε να φτάσει στο επόμενο επίπεδο προς όφελος της Ελλάδας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, τόνισε η Julie Rayman